Έφυγε από τη ζωή ο διεθνολόγος και καθηγητής, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, επί σειρά ετών αρθρογράφος στη HuffPost..
.
.
Eurokinissi

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 73 ετών ο σπουδαίος διεθνολόγος και καθηγητής, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης. Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης ήταν επί σειρά ετών αρθρογράφος στη HuffPost και τον θυμόμαστε για τον πράο χαρακτήρα του, την ευγένειά του, αλλά πολύ περισσότερο για τον υγιή πατριωτισμό του και την αγωνία του για την τύχη της Κύπρου και του ελληνισμού παίρνοντας ξεκάθαρα θέση κατά του τουρκικού επεκτατισμού.

Η κηδεία του όπως αναφέρει ο φίλος του και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ζιούλης, θα τελεστεί στην Κύπρο.

Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των Διεθνών Σχέσεων και τα συγγράμματά του, αποτελούν βασικό εγχειρίδιο για όσους ασχολούνται με το αντικείμενο.

Ήταν Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών.

Ο Χριστόδουλους Γιαλλουρίδης εκτός της HuffPost αρθρογραφούσε και σε άλλα μέσα όπως στην κυπριακή εφημερίδα «Η Σημερινή», καθώς και στην free press Εφημεριδα «Boulevard».

Γέννηση και σπουδές

Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης γεννήθηκε στη Μόρφου της Κύπρου το 1949. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Πολιτική Επιστήμη, στις Διεθνείς Σχέσεις και στο Διεθνές Δίκαιο στα Πανεπιστήμια Tubingen, Freiburg και Bochum, Ομοσπονδιακή Γερμανία.

Ανακηρύχθηκε Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Bochum (Magna Cum Laude), διατελώντας υπότροφος του Ιδρύματος Friedrich Naumann και της Γερμανικής Ακαδημίας Υποτροφιών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και του Κυπριακού Κέντρου Μελετών. Διδάσκει στις Ανώτατες Σχολές όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Σειρά άρθρων και μελετών του δημοσιευθήκαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ είναι συγγραφέας βιβλίων και μονογραφιών στην ελληνική, αγγλική, καθώς και γερμανική γλώσσα και επιμελητής συλλογικών έργων. Διδάσκει διεθνή πολιτική, διαχείριση κρίσεων, εξωτερική πολιτική και ΜΜΕ και πολιτιστική διπλωματία.

Δημοφιλή