Μηχανικός έφτιαξε σε λίγες ώρες drone με ΑΙ που μπορεί να κυνηγήσει και να σκοτώσει άνθρωπο

Ο επιστήμονας το έκανε για να δείξει πόσο δύσκολη είναι η άμυνα απέναντι σε τέτοια συστήματα.
.
.
@luiswenus

Ο Λούις Γουένους, επιχειρηματίας και μηχανικός, ενσωμάτωσε ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) σε ένα μικρό drone ώστε να κυνηγά ανθρώπους μόνο του σαν ένα «παιχνίδι», όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στις 2 Μαρτίου στο Χ- ωστόσο σύντομα διαπίστωσε ότι μπορούσε να διαμορφωθεί έτσι ώστε να φέρει εκρηκτικά.

«Νόμισα πως θα είχε πλάκα να φτιάξουμε ένα drone που σε κυνηγάει ως παιχνίδι. Απλά χρησιμοποιεί ένα μοντέλο ΑΙ για εντοπισμό αντικειμένων για να βρίσκει ανθρώπους...και μετά το drone είναι προγραμματισμένο να πετά προς τα εκεί με πλήρη ταχύτητα μόλις εντοπίσει κάποιον» έγραψε σχετικά.

«Χρειάστηκαν κυριολεκτικά λίγες ώρες για να φτιαχτεί αυτό, και με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο τρομακτικό είναι. Θα μπορούσες εύκολα να δέσεις μια μικρή ποσότητα εκρηκτικών σε αυτά και να βάλεις εκατοντάδες να πετούν γύρω γύρω. Ψάχνουμε για βόμβες και όπλα μα δεν υπάρχουν συστήματα anti-drone για μεγάλες εκδηλώσεις και δημόσιους χώρους ακόμα» πρόσθεσε.

«Ήμουν επίσης σε θέση να προσθέσω αναγνώριση προσώπου και να το κάνω να επιτίθεται μόνο σε κάποιον που θα ήξερε ποιος είναι, θα μπορούσε να ταυτοποιήσει εύκολα το πρόσωπο από απόσταση 10 μέτρων. Στοιχηματίζω πως θα δούμε κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους τεχνολογία στα επόμενα λίγα χρόνια. Χρειάζεσαι και πάλι κάποιες τεχνικές γνώσεις για να το φτιάξεις αυτό τώρα, μα γίνεται όλο και πιο εύκολο. Πρέπει να φτιάξουμε συστήματα anti-drone για δημόσιους χώρους το συντομότερο δυνατόν» τόνισε.

Δημοφιλή