Είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στην υπό κατεδάφιση γέφυρα στην Πάτρα

Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.
.
.
\Eurokinissi

Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού των ατόμων που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε στην περιμετρική Πατρών στο 206 χλμ. Πατρών - Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας σε εκείνο το σημείο. Άμεσα μετέβησαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους, ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις και από 1η και 5η ΕΜΑΚ.

Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε 1 νεκρός και 5 τραυματίες και στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες. Στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Επίσης στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες καθώς και από Αττική. Έχει ενημερωθεί από την αστυνομία ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Επίσης στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Δημοφιλή