Ειδικό Δικαστήριο – Απολογία Παπαγγελόπουλου: Χαρακτήρισε πολιτική τη δίκη του

Και δεν απέκλεισε να βρεθεί κατηγορούμενος από τα ίδια συμφέροντα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χ. Ράμμος.
Δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Έναν ανελέητο πόλεμο κατήγγειλε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας τη δίκη του «πολιτική». Μάλιστα, κατά την έναρξη της απολογίας του υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χ. Ράμμος δεν αποκλείεται να βρεθεί κατηγορούμενος από τα ίδια συμφέροντα που έστειλαν τον ίδιο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

«Σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων. Το εδώλιο του κατηγορουμένου είναι ένας εφιάλτης για έναν πρώην εισαγγελέα. Τα άντεξα όλα αυτά με την προσμονή, ότι οι φυσικοί μου δικαστές θα με αποδώσουν λευκό στην κοινωνία, όπως με ξέρουν οι συνάδελφοί μου» ανέφερε.

Ειδικό Δικαστήριο: Η κατηγορία για Τουλουπάκη

«Δεν έχω κανένα απολύτως ρόλο στην κατάθεση – αναφορά για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η κυρία Ελένη Ράικου και οι επίκουροί της τη συσχέτισαν με τη Novartis και πολύ καλά έκαναν. Δεν γνωρίζω τίποτα για την υπόθεση αυτή. Δεν ήταν μήνυση ήταν αναφορά αυτή» είπε για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Για εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου

«Ο κ. Αθανασίου στις καταθέσεις του πρέπει να δούμε την ποινική και ηθική διάσταση τους. Εάν έχει πει ψέματα έχει διαπράξει ψευδορκία μάρτυρα, εάν λέει αλήθεια, πάλι έχει διαπράξει κατάχρηση εξουσίας ή τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος. Εάν λέει ψέματα πρόδωσε φιλία σαράντα ετών, λησμόνησε ευεργεσίες που δεν θα πω για να μην τον ευτελίσω, αν λέει αλήθεια πάλι είναι ανήθικος γιατί ανέχθηκε τις αφόρητες πιέσεις. Χρησιμοποίησε τη θέση του για να ωφεληθεί. Μου παρίστανε τον Συριζαίο, εμένα. Μου ζήτησε να τον γνωρίσω στο Τσίπρα. Χρησιμοποίησε την υπόθεση Σάλλα και Παπαχρήστου και άλλες δύο που για να ανανεωθεί η θητεία του. Του έλεγα ότι δεν ανανεώνεται η θητεία κανενός για 3η φορά.

Χρησιμοποίησε τον Παπαχρήστο, τον Σάλλα, αλλά και δύο ακόμα υποθέσεις για Κεφαλογιάννη και Δένδια. Ειδικά για τον Σάλλα, ήταν η υπόθεση, το βαρύ του όπλο … Ήταν το πυρηνικό όπλο που νόμιζε ότι είχε για να ανανεώσει τη θητεία του. Μου το είπε καθαρά. Μην με πιστέψετε, αλλά ακούστε με. Ερχόταν και μου έλεγε δεν θα είναι καλό μία δίωξη κατά Σάλλα και Παπαχρήστου; Του έλεγα δεν θα γίνει ανανέωση. Του τα εξηγούσα. Εκεί αυτός… Προσέγγιζε άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και που έκανε τη διαρροή για τον Σάλλα; Στο Ντοκουμέντο. Ποτέ κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μου ζήτησε κάτι. Ο Σάλλας δεν τους ενδιέφερε. Πιο πολλά μου ζητούσαν βουλευτές από τη ΝΔ. Τα ίδια έκανε και με τον Παπαχρήστο. Μου προσέφερε δέλεαρ και τον Δένδια, που ήταν φίλος μου και τον Κεφαλογιάννη. Μου έλεγε αυτό θα αρέσει στον Αλέξη; Τα τελευταία χρόνια έγινε έτσι … Μου παρίστανε τον φίλο μου, δεν ήταν φίλος μου. Σας φαίνεται απίστευτο, αλλά δεν του ζήτησα ποτέ τίποτα. Αν του το ζητούσα θα μου έκανε όλα τα χατίρια για να ανανεωθεί η θητεία του», είπε ο κατηγορούμενος.

Σχετικά με την αναφορά του κ. Αθανασίου, ο οποίος είχε πει ότι ο γιός του κ. Παπαγγελόπουλου εργαζόταν στην Τράπεζα Πειραιώς, ο κατηγορούμενος διευκρίνισε ότι ο γιός του είχε συνεργασία με θυγατρική εταιρείας της εν λόγω Τράπεζας για ένα περίπου έτος και αφού είχε φύγει ο κ. Σάλλας.

Η απολογία συνεχίζεται αύριο.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή