ΔΙΕΘΝΕΣ
10/08/2020 07:11 EEST | Updated 10/08/2020 12:22 EEST

«Είμαι ομοφυλόφιλος»: Αποκάλυψε την αλήθεια στα 90 του

«Κρατούσα αυτό το μυστικό το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου και είχα σκοπό να το πάρω μαζί μου στον τάφο...»

Ο Κένεθ Φέλτς, από το Κολοράντο, ηλικίας 90 ετών, είχε ένα μυστικό και ήταν αποφασισμένος να μην το αποκαλύψει ποτέ και σε κανένα.

Όλα, όμως, άλλαξαν με την πανδημία του κορονοϊού και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες - και στον υπόλοιπο πλανήτη. Κλεισμένος στο σπίτι λόγω lockdown, ο Κένεθ Φέλπς, μην έχοντας πως να περάσει το χρόνο του, αποφάσισε να γράψει τα απομνημονεύματα του.

Μόνο που σύντομα συνειδητοποίησε πως η δουλειά του θα ήταν ημιτελής αν δεν αποκάλυπτε το μεγάλο του μυστικό.

«Κρατούσα αυτό το μυστικό το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου και είχα σκοπό να το πάρω μαζί μου στον τάφο», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή του NBC, «Today». 

«Το 1942, όταν ήμουν 12 ετών, συνειδητοποίησα ότι ήμουν ομοφυλόφιλος... », είπε ο βετεράνος του Ναυτικού, προσθέτοντας πως δεν αποκάλυψε την αλήθεια από φόβο, καθώς θα είχε απομονωθεί από την κοινωνία.

«Αν έλεγα την αλήθεια, θα έχανα την οικογένεια μου, την δουλειά μου, όλες μου τις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις. Θα με χαρακτήριζαν διεστραμμένο».

Μετά την ένταξή του στο Αμερικανικό Ναυτικό, ο Φελτς ερωτεύτηκε έναν άντρα με το όνομα Φίλιπ και το ζευγάρι ξεκίνησε μια διετή σχέση. «Ήταν ένα κενό στη ζωή μου που ξαφνικά είχε γεμίσει από ένα άλλο άτομο που, προφανώς, είχε τις ίδιες ανάγκες με εμένα», είπε. «Ερωτευτήκαμε παράφορα». 

Όταν η σχέση του με τον Φίλιπ τελείωσε, ο Φελπ παντρεύτηκε μία γυναίκα, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, αλλά στην πορεία χώρισαν. 

Η πρώτη φορά που ο Κένεθ Φελπς μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλική του ταυτότητα ήταν τον Ιούνιο, μέσα από την σελίδα του στο Facebook, έχοντας εξομολογηθί πρώτα στην κόρη του, Ρεμπέκα, η οποία του είχε ομολογήσει το 1995, πως είναι ομοφυλόφιλη.

«Μιλούσα με την Ρεμπέκα και της είπα πως μακάρι να μην είχα χωρίσει ποτέ με τον Φίλιπ». 

Η ανάρτηση της ιστορίας του Φελπς στο Facebook έγινε viral και πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να εντοπίσουν τον Φίλιπ, ο οποίος, δυστυχώς, έχει πεθάνει. 

«Ο Φίλιπ Άλεν Τζόουνς ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Η καρδιά μου είναι θλιμμένη και μόνη σήμερα. Η πρώτη και μεγαλύτερη αγάπη μου πέθανε. Έζησε μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή μου είπε η ανιψιά του. Είναι πολύ απογοητευτικό να είμαι τόσο κοντά και όμως να μην μπορώ να αγγίξω την χαμένη μου αγάπη και φρικτά οδυνηρό να μην μπορώ να πω αντίο. Αλλά όλος ο κόσμος πλέον ξέρει πόσο στοργικός άνθρωπος ήταν μαζί μου ενώ ήμασταν ζευγάρι», ήταν ο αποχαιρετισμός του Φελπς στο Facebook.

Παρά την μεγάλη στεναχώρια για τον χαμό του Φίλιπ, ο Κένεθ Φελπς μιλώντας στην εκπομπή «Today»,είπε ότι η ιστορία του έχει εμπνεύσει και άλλους στην κοινότητα των ΛΟΑΤ. «Πολλοί από αυτούς μου λένε ότι έχουν τώρα περισσότερο κουράγιο να βγουν και να πουν, είμαι γκέι, είμαι ελεύθερος».

Πηγή: People