Είναι τριών χρονών, έχει δείκτη νοημοσύνης 142 και έγινε το μικρότερο μέλος της Mensa

Διαβάζει με άνεση, ξέρει αριθμητική και μπορεί να εξηγήσει επιστημονικές έννοιες όπως, πώς σχηματίζεται η βροχή.
YouTube

Ο Μοχάμεντ Χαρίζ Ναντζίμ είναι τριών χρονών και ζει με την οικογένεια του στο Ντάρχαμ της Βρετανίας. Κι όμως, αυτός ο γλυκύτατος πιτσιρικάς έγινε πριν από λίγες ημέρες το νεότερο μέλος της βρετανικής Mensa (ο δείκτης νοημοσύνης των μελών της εν λόγω κοινότητας τους κατατάσσει στο ανώτερο 2% του παγκόσμιου πληθυσμού).

Ο Χαρίζ, όπως τον φωνάζει η οικογένεια του, πέρασε το Stanford-Binet IQ test με 142. Όταν η βαθμολογία ξεπερνά το 145, τότε αποδίδεται ο χαρακτηρισμός «ιδιοφυής ή κοντά στην ιδιοφυΐα».

Η μητέρα του, η οποία είναι μηχανικός, έγραψε στο instagram «το εξυπνοπούλι μου μόλις έλαβε πρόσκληση για να γίνει μέλος της Mensa», δίνοντας συγχαρητήρια στον «πολύ έξυπνο» γιο της. Όπως δήλωσε, ο Μοχάμεντ είναι όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Του αρέσει να παίζει με τις πλαστελίνες και τα lego τουβλάκια του, να ζωγραφίζει, να τραγουδάει και να ακούει ιστορίες».

Η Αν Κλάρκσον, εκπρόσωπος της Mensa, δήλωσε ότι παρόλο που κάθε παιδί είναι μοναδικό, το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στην περίπτωση του Χαρίζ είναι «η ικανότητά του να μαθαίνει πολύ γρήγορα και να επεξεργάζεται επίσης γρήγορα, πληροφορίες».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Focus on what your kids is learning, as opposed to how he is performing. Let him teach you what he learned in math 🧚🏻

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LITTLE HARYZ (@haryznadzim) στις

Ο Χαρίζ διαβάζει με άνεση, ξέρει αριθμητική και μπορεί να εξηγήσει επιστημονικές έννοιες όπως, πώς σχηματίζεται η βροχή.

Η Mensa ιδρύθηκε στην Οξφόρδη, το 1946 και σήμερα αριθμεί 110.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Για την εισαγωγή στην Mensa o δείκτης νοημοσύνης αποτελεί το μοναδικό κριτήριο και μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Όταν πρόκειται για παιδιά μικρότερα των δέκα ετών η αξιολόγηση γίνεται από εκπαιδευτικό ψυχολόγο.

Με πληροφορίες από New York Times