Εκρήξεις στο Κίεβο: Νέα ρωσική επίθεση

Νέα πλήγματα μετά από ένα κύμα επιθέσεων σε στόχους ανά τη χώρα.
.
.
STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAI via via REUTERS

Εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο του Κιέβου το πρωί της Δευτέρας, καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε νέα πλήγματα από αέρος στην ουκρανική πρωτεύουσα, ώρες μετά την εκτόξευση δεκάδων πυραύλων και drones εναντίον στόχων ανά τη χώρα.

Πανικόβλητοι κάτοικοι, κάποιοι εκ των οποίων είχαν αρχικά αγνοήσει τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής καθώς έπαιρναν το πρωινό τους σε καφετέριες, έσπευσαν να καλυφθούν όταν ο ουρανός γέμισε ίχνη καπνού και νέφη από εκρήξεις, ανέφεραν στο Reuters μάρτυρες.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, είπε ότι υπήρχαν εκρήξεις σε κεντρικές συνοικίες της πόλης και ότι είχαν αποσταλεί οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια.

«Υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης ανταποκρίθηκαν σε κλήση κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η επίθεση στο Κίεβο συνεχίζεται. Μην εγκαταλείπετε τα καταφύγια!» έγραψε στο Telegram καθώς κάτοικοι έτρεχαν σε καταφύγια σε σταθμούς μετρό.

Ο Γιούρι Ιχνάτ, εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, είπε ότι η επίθεση είχε γίνει με βαλλιστικούς πυραύλους – θεωρείται πως ήταν Iskander- και ίσως πυραύλους S-300 και S-400. Όπως είπε, περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώνονταν αργότερα.

Οι σειρήνες αεράμυνας ήχησαν ανά το Κίεβο και τη γύρω περιοχή αφού η Ρωσία εξαπέλυσε δεκάδες πυραύλους και drones κατά στόχων ανά τη χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Με πληροφορίες από Reuters