Γνωστός ζωγράφος σε κύκλωμα που αποπλανούσε και φωτογράφιζε ανήλικες

Ο ίδιος μάλιστα είχε βραβευτεί από τράπεζα για το έργο του.
Bruno Ribeiro / EyeEm via Getty Images

Δύο άντρες, ηλικίας 40 και 67 ετών και μία γυναίκα 40 ετών συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς κατηγορούνται ότι αποπλανούσαν ανήλικα κορίτσια.

O ένας από τους τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση κατοχής υλικού πορνογραφίας είναι ζωγράφος. Πρόκειται για έναν άνδρα, 40 ετών, ο οποίος συνελήφθη σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2019, παρουσία Εισαγγελέα, σε τρία διαμερίσματα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο άνδρας είχε σπουδάσει στην Καλών Τεχνών, έκανε μεταπτυχιακό και μάλιστα το 2008 είχε βραβευτεί από μεγάλη τράπεζα για το έργο του.

Επιπρόσθετα, ο Έλληνας ζωγράφος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Πώς δρούσαν οι κατηγορούμενοι

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν, σε διάφορους χώρους, ανήλικα κορίτσια και με την υπόσχεση ”ανάδειξης” και ”προώθησής” τους, τα έπειθαν να συμμετάσχουν σε ”ειδική” φωτογράφιση.

Από τις έρευνες στους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, φωτογραφικές μηχανές, φορητός Η/Υ, tablet και ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα. Στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν επιπλέον, ποσότητα κάνναβης βάρους 9,1 γραμμαρίων, δύο σπαθιά, δύο ράβδοι χειρός πολεμικών τεχνών και το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2019 έρευνα, παρουσία Εισαγγελέα, σε τρία διαμερίσματα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Δημοφιλή