Ελον Μάσκ: «Αν πεθάνω υπό μυστηριώδεις συνθήκες, χάρηκα για τη γνωριμία»

Αινιγματική ανάρτηση του νέου ιδιοκτήτη του Twitter.
via Associated Press

Σε μια άκρως αινιγματική ανάρτηση στο Twitter προέβη ο νέος ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Ελον Μασκ, στρέφοντας για μια ακόμη φορά το επίκεντρο της προσοχής πάνω του.

«Αν πεθάνω μυστηριωδώς, χάρηκα που σας γνώρισα», έγραψε ο Μασκ.

Πολλοί από τους ακολούθους του αντέδρασαν και προσπάθησαν να «αποκρυπτογραφήσουν» το μήνυμά του, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της μητέρας του που σχολίασε: «Δεν είναι αστείο».

«Συγγνώμη! Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μείνω ζωντανός», της απάντησε ο Μασκ.

Πολλοί συνέδεσαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση με τους ισχυρισμούς του ότι δέχεται απειλές από τη Ρωσία.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Μασκ ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, πληροφορίες που παρείχε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής κατηγόρησε τον Μασκ επειδή παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου στην Ουκρανία.

Ο Μασκ χρησιμοποιεί το Starlink -έναν αστερισμό περισσότερων από 2.000 δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά- για να παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες χαμηλού κόστους. Η υπηρεσία έχει μεγάλη παρουσία στην Ουκρανία, η οποία χρησιμοποιείται για να διατηρήσει τη χώρα συνδεδεμένη εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής.

Ο Ρογκόζιν, ο οποίος καυχήθηκε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ σε μισή ώρα, κατηγόρησε τον Μασκ ότι έδωσε εξοπλισμό Starlink στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ καθώς και σε τμήματα του ουκρανικού στρατού.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει πει ότι η εταιρεία του έχει «αντισταθεί σε προσπάθειες χάκινγκ και παρεμβολές» των Ρώσων και ότι η SpaceX επικεντρώνεται σε αντίμετρα εις βάρος άλλων έργων.

Δημοφιλή