Εμμα Στόουν: Η τίμια απάντηση για τις σκηνές σεξ στο Poor Things

Μετά την κριτική που δέχτηκε για τις «καυτές και γλαφυρές», όπως έσπευσαν να τις χαρακτηρίσουν κάποιοι, σκηνές στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.
via Associated Press

Η σταρ του Χόλιγουντ, Εμμα Στόουν, απάντησε στην κριτική για τις σκηνές σεξ στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, λέγοντας ότι το σεξ είναι ένα κρίσιμο μέρος της του χαρακτήρα της στην ταινία.

Η μεταφορά του μυθιστορήματος του Σκωτσέζου συγγραφέα Αλασντερ Γκρέι (1992) στη μεγάλή οθόνη θέλει την Μπέλα Μπάξτερ - τον ρόλο που υποδύεται η Εμμα Στόουν - να είναι μια νεαρή γυναίκα που πάσχει από ερωτομανία. Το σεξ αναπόφευκτα παίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία, καθώς η Μπέλα μαθαίνει να κατανοεί το σώμα της και πώς οι άλλοι το επιθυμούν.

Αν και η ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου στην Ελλάδα, έχει λάβει θετικές κριτικές και δύο «Χρυσές Σφαίρες» -Καλύτερης Ταινίας (Κωμωδία ή Μιούζικαλ) και Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Εμμα Στόουν)- οι πολλές σεξουαλικές σκηνές έχουν αποδειχθεί «υπερβολικές» για ορισμένους θεατές και κριτικούς.

Η παρουσιάστρια του BBC Radio 4, Σαμίρα Αχμέντ, αναφέρθηκε στα θέματα του σεξ και της πορνείας στη συνέντευξη της με την Εμμα Στόουν, λέγοντας ότι οι σκηνές ήταν «αρκετά γλαφυρές» και «ασυνήθιστες για αυτές τις μέρες στο Χόλιγουντ».

Η Στόουν απάντησε ότι η απόφαση είχε γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας. «Οι περισσότερες από αυτές (τις συζητήσεις) αφορούσαν το να μείνουμε πιστοί στην εμπειρία της Μπέλα», απάντησε. «Είναι προφανώς ένα τεράστιο μέρος της εμπειρίας και της ανάπτυξής της (το σεξ), όπως είναι, νομίζω, για τους περισσότερους ανθρώπους στη ζωή», εξήγησε η Στόουν.

«Αλλά το βλέπω μόνο ως μια πτυχή μεταξύ πολλών άλλων για εκείνη - την ανακάλυψη της για φαγητό ή τη φιλοσοφία, των ταξιδιών και του χορού. Το σεξ είναι μια άλλη πτυχή», συνέχισε.

«Ενα από τα πράγματα για τα οποία είχαμε μιλήσει από πολύ νωρίς και νόμιζα ότι ήταν εξαιρετικά σημαντικό, ήταν ότι η Μπέλα είναι εντελώς ελεύθερη και χωρίς ντροπή για το σώμα της», πρόσθεσε η Αμερικανή ηθοποιός. «Δεν γνωρίζει πώς να ντρέπεται με αυτά τα πράγματα ή να μασκαρεύει τα πράγματα ή να μην βυθίζεται πλήρως σε οπαιαδήποτε εμπειρία».

«Επομένως, το να αποφεύγει η κάμερα κάτι τέτοιο, ή να πούμε, ″εντάξει, λοιπόν, απλώς θα τα κόψουμε όλα αυτά επειδή η κοινωνία μας λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο″… θα ήταν έλλειψη ειλικρίνειας για το ποια είναι η Μπέλα», τόνισε εύστοχα.

«Δεν είμαι κάποια που απλώς λατρεύει να εμφανίζεται γυμνή όλη την ώρα αλλά κάποια που θέλει να τιμάει τον χαρακτήρα (του ρόλου) όσο περισσότερο μπορώ. Αυτό είναι μέρος του ταξιδιού της, οπότε ποια είμαι εγώ που θα πω ότι πρέπει να είναι ντροπή κάτι τέτοιο;» κατέληξε.

(με πληροφορίες από CNN, BBC)

Δημοφιλή