Ενα βίντεο 5 δευτερολέπτων κατάφερε να ενώσει Ινδία και Πακιστάν

Οι δύο χώρες έχουν μακροχρόνια και μερικές φορές θανατηφόρα εχθρότητα μεταξύ τους.
|
Instagram/dananeerr

Ενα βίντεο πέντε δευτερολέπτων κατόρθωσε το αδύνατο: ένωσε τους χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στην Ινδία και το Πακιστάν - δύο χώρες που είναι άσπονδοι εχθροί.

Οταν η νεαρή Ντανανίρ Μόμπιν από το Πακιστάν ανέβασε το βίντεο στη σελίδα της στο Instagram στις 6 Φεβρουαρίου, δεν φανταζόταν ότι εν μια νυκτί θα γινόταν σταρ στο Διαδικτύου και των δύο κρατών.

Θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί είναι τόσο ξεχωριστό αυτό το βίντεο, που μέχρι τώρα έχει πάνω από 5 εκατ. προβολές.

Φαινομενικά, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο. Το κορίτσι λέει: «Αυτό είναι το αυτοκίνητό μας, αυτοί είμαστε εμείς και αυτό είναι το πάρτι μας». Το βίντεο δείχνει μια ομάδα νέων που διασκεδάζουν.

Και εκεί βρίσκεται η απάντηση. Την ώρα που οι ειδήσεις αφορούν κυρίως τον θάνατο και την απελπισία εσχάτως, τα χαρούμενα πρόσωπα των νεαρών στο βίντεο έφτιαξαν το κέφι των ανθρώπων στις δύο χώρες - οι οποίοι συνήθως διαφωνούν για τα περισσότερα πράγματα λόγω της μακροχρόνιας και μερικές φορές θανατηφόρας εχθρότητας μεταξύ των δύο εθνών.

«Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το να μοιράζεσαι την αγάπη πέρα από τα σύνορα σε μια εποχή που υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα και τόση διαίρεση σε όλο τον κόσμο», είπε η ίδια στο BBC.

«Χαίρομαι που οι γείτονές μου και εγώ διασκεδάζουμε μαζί λόγω του βίντεό μου», λέει, αναφερόμενη στους Ινδούς.

Η 19χρονη από τη βόρεια πόλη του Πεσαβάρ στο Πακιστάν, δηλώνει influencer στα social media. Οι αναρτήσεις της επικεντρώνονται συνήθως στη μόδα και το μακιγιάζ.

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral και εκατοντάδες σχετικά memes άρχισαν να ξεπηδούν στο διαδίκτυο.

Στο «παιχνίδι» μπήκαν διάσημοι Πακιστανοί ηθοποιοί, παίκτες του κρίκετ και άλλοι που αναπαρήγαγαν το βίντεο.

Η δημοτικότητα του βίντεο εκτοξεύτηκε ακόμη περισσότερο και πέρα από τα σύνορα της χώρας όταν ένας Ινδός DJ πήρε τη φράση της «ye humari pawri hori hai» (κάνουμε πάρτι) και τη μετέτρεψε σε ένα πιασάρικο τραγούδι.

Σύντομα, η φρενίτιδα μεταφέρθηκε και στους Ινδούς χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης - από μουσικές μπάντες μέχρι την αστυνομία.

(με πληροφορίες από BBC)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα