Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Εκδηλώσεις στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου.
Eurokinissi Sports

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν 1η Φεβρουάριου, όταν ο 19χρονος Άλκης άφηνε την τελευταία του πνοή στην είσοδο πολυκατοικίας, επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, υποκύπτοντας στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε, με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς.

Στη μνήμη του έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων.

Στα 19 του χρόνια ο Άλκης Καμπανός έγινε σύμβολο κατά της τυφλής βίας. Ο φοιτητής που δολοφονήθηκε άγρια στη Θεσσαλονίκη, θύμα μιας παράλογης οπαδικής βίας από 12 νεαρούς, οπαδούς αντίπαλης ομάδας, έγινε τραγούδι και ένωσε.

Στο σημείο που έχασε με τόσο βίαιο τρόπο τη ζωή του κόσμος συγκεντρώθηκε αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα μεταξύ των οποίων ένα έγραφε «σήμερα ο Άλκης, αύριο ο καθένας μας».

Ένα λουλούδι στη μνήμη του σε ένα άτυπο μνημόσυνο από ανθρώπους που δεν ξέχασαν και εναντιώνονται απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

Ανθρώπινη αλυσίδα κατά της βίας σχημάτισαν σήμερα οι συμμαθητές του αδικοχαμένου νέου που έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας. Μαθητές, καθηγητές σε σχολεία του 2ου ΓΕΛ Βέροιας σχημάτισαν με τις τσάντες τους ένα μήνυμα υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον, λέγοντας «ποτέ ξανά».

Η εκπαιδευτικός Μπαράκου Μαρίζα μίλησε για τον Άλκη λέγοντας ότι ήταν ένα εξαιρετικό και πολυτάλαντο παιδί. «Είχε συναισθηματική νοημοσύνη. Βοηθούσε τα παιδιά και πρόσφατα έμαθα ότι είχε βοηθήσει παιδιά που είχαν πρόβλημα με οπαδική βία», ανέφερε η καθηγήτρια του άτυχου 19χρονου.

Eurokinissi Sports
Eurokinissi Sports
Eurokinissi Sports
Eurokinissi Sports
Eurokinissi Sports
Eurokinissi Sports

Πηγή: ΕΡΤ News

Πήγαινε στην αρχική σελίδα