Ενας Γλαυκοκαρχαρίας πήγε για Πάσχα στα ρηχά της Καραθώνας

Οδηγήθηκε στα ρηχά του κόλπου από κάποιο κοπάδι ψαριών που κυνηγούσε.
.
.
HuffPost GR

Εμφανίστηκε χθες, στα ρηχά της παραλίας Καραθώνα, στο Ναύπλιο. Το μήκος του έφτανε σίγουρα τα δύο μέτρα και σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν ένας νεαρός Γλαυκοκαρχαρίας, γνωστός και ως Γαλάζιος, που κολυμπούσε με μεγάλη χάρη - και βιντεοσκοπήθηκε από τους τυχερούς που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στην Καραθώνα.

Σύμφωνα με τις Αργολικές Ειδήσεις, οδηγήθηκε στα ρηχά του κόλπου από κάποιο κοπάδι ψαριών που κυνηγούσε για να φάει.

Ο Γαλάζιος καρχαρίας ανήκει στην οικογένεια των Καρχαρινίδων και είναι από τους πιο όμορφους και γρήγορους καρχαρίες.

Ζει στα βαθειά νερά των τροπικών και εύκρατων ωκεανών και το μέσο μήκος του μπορεί να φτάσει τα τρία μέτρα. Καλύπτει μεγάλες αποστάσεις, όπως π.χ. από τη Βόρειο στη Νότιο Αμερική και θεωρείται σχεδόν απειλούμενο είδος. Προτιμούν τα μεγάλα βάθη και βρίσκονται σε όλες της ηπείρους, εκτός από την Ανταρκτική.

Παρ′ όλο που είναι γενικώς ληθαργικοί, μπορούν να κινηθούν πολύ γρήγορα. Ξεχωρίζουν για το γεγονός ότι τα θηλυκά μπορούν να γεννήσουν από 25 έως και 100 μωρά. Τρέφονται κυρίως με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορεί να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία. Η διάρκεια της ζωής τους φτάνει τα 20 χρόνια.

Το κρέας των Γαλάζιων καρχαριών τρώγεται, αλλά δεν έχει μεγάλη ζήτηση.

Σπανίως δαγκώνουν ανθρώπους. Από το 1580 έως το 2013, είχαν καταγραφεί μόνο 13 περιστατικά, τέσσερα εκ των οποίων απέβησαν μοιραία για τα θυματα.

Δημοφιλή