ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/10/2021 13:10 EEST | Updated 14/10/2021 19:13 EEST

Energizing Greece: Η Αλεξανδρούπολη ως στρατηγικός ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Πρωτοβουλία διαλόγου για το ρόλο της Ελλάδας στην ενεργειακή σκακιέρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.

Huffpost Greece
Πρεμιέρα για την πρωτοβουλία Energizing Greece

Πρεμιέρα την ώρα που κορυφώνεται σε διεθνές επίπεδο - και στην Ελλάδα - η συζήτηση για τις προκλήσεις της μετάβασης στην εποχή της Πράσινης Ενέργειας κάνει στις 19 Νοεμβρίου η πρωτοβουλία Energizing Greece, ανοίγοντας ένα διάλογο με κεντρικό θέμα τον ρόλο της Αλεξανδρούπολης ως στρατηγικού ενεργειακού κόμβου (Hub) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Το Energizing Greece είναι μια πρωτοβουλία που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα, με στόχο να αναδείξει δυναμικές, εμπνευσμένες και οραματικές αναπτυξιακές δράσεις από την ελληνική σκοπιά. Ο πυρήνας του Energizing Greece είναι η κινητοποίηση δυνάμεων για στοχευμένη ανάπτυξη, που επιτυγχάνεται μέσω πρωτοποριακών αποφάσεων, μεθοδικού σχεδιασμού, δομημένης εφαρμογής και επενδύσεων βασισμένων στην πρόοδο, την καινοτομία, την τεχνολογική εξέλιξη και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Για το σκοπό αυτό, προηγείται η ενίσχυση της ενεργειακής μετάβασης της Ελλάδας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο που ορίζεται από την 4η βιομηχανική επανάσταση», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. 

Στην συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Domotel Kastri, παίρνουν τον λόγο εκπρόσωποι των σημαντικότερων κέντρων αποφάσεων για την ενεργειακή μετάβαση, επιχειρήσεων που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη και τις προοπτικές της χώρας στο πεδίο της Ενέργειας, καθώς και κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής που διαχειρίζονται και διαμορφώνουν την εθνική ενεργειακή πολιτική.

Ψυχή του εγχειρήματος είναι η Κέλυ Μαυρομάτη, CEO ePlatform SA.  

Χορηγός Επικοινωνίας Energizing Greece: Huffpost Greece