Ενταση και χημικά στην Ευελπίδων μετά από «συνάντηση» αντιφασιστών - χρυσαυγιτών

Πανδαιμόνιο επικράτησε στα δικαστήρια.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Eurokinissi

Ενταση σημειώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν συγκεντρωμένοι που ανέμεναν τους συλληφθέντες από την Κυριακάτικη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι είδαν την κλούβα που μετέφερε συλληφθέντες από τη συγκέντρωση χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο.

Η «συνάντηση» των δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν μικρής έκτασης επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών μέσα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

Η αρχή έγινε όταν οι συγκεντρωθέντες προς συμπαράσταση των 13 συλληφθέντων στο Γαλάτσι είδαν να εισέρχεται στα δικαστήρια το βαν της αστυνομίας που μετέφερε 9 συλληφθέντες από το Νέο Ηράκλειο. Αμέσως άρχισαν να φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα. στα οποία κάποιοι από τους κρατούμενους μέσα στο όχημα απάντησαν κάνοντας άσεμνες χειρονομίες. Η κατάσταση φορτίστηκε επιπλέον με τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν αντικείμενα προς το βαν και να το χτυπούν με τα χέρια.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών μέσα στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να επικρατήσει πανδαιμόνιο για λίγη ώρα ενώ η κατάσταση ομαλοποιήθηκε στη συνέχεια.

Ελεύθεροι μετά την ποινική δίωξη οι συλληφθέντες

Οκτώ πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των 13 συλληφθέντων κατά την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι.

Οι κατηγορίες που, κατά περίπτωση, τους αποδίδονται, αφορούν βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών

Η δικογραφία παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 13 Νοεμβρίου καθώς δεν είχαν προσέλθει ουσιώδεις μάρτυρες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ανέφεραν ότι κάποιοι από τους εντολείς τους έχουν τραυματιστεί από τα επεισόδια με την Αστυνομία.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και σε βάρος των 9 συλληφθέντων από τη συγκέντρωση που είχε καλέσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στο Νέο Ηράκλειο, για απείθεια και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών. Για αυτούς ορίστηκε δίκη σε ρητή δικάσιμο.

Ολοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή