ΔΙΕΘΝΕΣ
08/04/2021 11:51 EEST | Updated 08/04/2021 13:57 EEST

ΗΠΑ: Εφηβος έσωσε τη ζωή άλλου αγοριού βλέποντας το ατύχημά του στο Tiktok

Η πανέξυπνη κίνηση που αποδείχθηκε σωτήρια.

Xinhua News Agency via Xinhua News Agency/Getty Images

Ενας έφηβος έσωσε τη ζωή ενός άλλου αγοριού που βρισκόταν πάνω από 800 χλμ. μακριά, τον οποίο είδε ζωντανά στο TikTok να έχει σοβαρό ατύχημα με τη «γουρούνα» του (σ.σ. μηχανοκίνητο με τέσσερις ρόδες).

Ο Κάντεν Κοντουάρ, 13 ετών, παρακολουθούσε τον 12χρονο Τρεντ Τζάρετ σε live streaming να οδηγεί το τετράτροχό του στη Δυτική Βιρτζίνια όταν κάτι φάνηκε να πηγαίνει στραβά.

Ξαφνικά το βίντεο «μαύρισε» και ο Κάντεν τον άκουσε να φωνάζει.

Από την κρεβατοκάμαρά του στο Νιού Χάμσαϊρ, άκουσε τον Τρεντ να φωνάζει κάποιους αριθμούς. Ο έφηβος, ενεργώντας πολύ γρήγορα και έξυπνα, πρόλαβε να σημειώσει αυτούς τους αριθμούς. 

Ο Τρεντ φώναζε τον αριθμό τηλεφώνου των παππούδων του, καθώς ήταν ο μόνος που μπορούσε να θυμηθεί, με την ελπίδα ότι κάποιος εξακολουθούσε να τον ακούει στην εφαρμογή.

Πράγματι ο Κάντεν κάλεσε τον αριθμό αθυτό και ειδοποιήθηκαν οι γονείς του Τρεντ

Μετά από 20 λεπτά τον εντόπισαν παγιδευμένο κάτω από την γουρούνα και τον έσωσαν.

Αυτό που τον έσωσε επί της ουσίας ήταν τα κοινά του ενδιαφέροντα με τον 13χρονο για το ψάρεμα και το κυνήγι, αφού αυτός ήταν ο λόγος που τον ακολουθούσε στο TikTok.

Οι δύο τους τα είπαν μέσω του Zoom τη Δευτέρα με τον τυχερό Τρεντ να τονίζει: «Θα ήθελα απλώς να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έχει κάνει».

Από την πλευρά του, ο Κάντεν είπε ότι το περιστατικό ενίσχυσε την «εικονική» τους φιλία.

(με πληροφορίες από Skynews)