ΔΙΕΘΝΕΣ
25/01/2021 21:39 EET | Updated 25/01/2021 21:45 EET

ΗΠΑ: Βουλευτής προτείνει την καθιέρωση κυνηγετικής περιόδου για τον «Μεγαλοπόδαρο»

Προτείνει νομοσχέδιο που θα προβλέπει αμοιβή 25.000 δολαρίων για το επικηρυγμένο - πλην ανύπαρκτο - πλάσμα!

Nisian Hughes via Getty Images

Μια, αν μη τι άλλο, πρωτότυπη ιδέα έριξε στο τραπέζι ένας βουλευτής από την Οκλαχόμα στις ΗΠΑ, για την ενίσχυση του τοπικού τουρισμού.

Ο Ρεπουμπλικάνος Τζάστιν Χάμφρεϊ, εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για την καθιέρωση κυνηγετικής περιόδου για τον Bigfoot, γνωστό και ως «Μεγαλοπόδαρο».

KatieDobies via Getty Images
Warning Bigfoot Area Stay on Marked Trails Sign on Tree on Vermont Dirt road with gate.

Σημαντική λεπτομέρεια: Το εν λόγω πλάσμα δεν υφίσταται. Πρόκειται για μια μυθική οντότητα της αμερικανικής λαογραφίας, που υποτίθεται ότι μοιάζει με πίθηκο και φέρεται, σύμφωνα με τον θρύλο, να κατοικεί στα δάση της Βόρειας Αμερικής.

Η περιφέρεια στην οποία εκλέγεται ο Χάμφρεϊ περιλαμβάνει τα κατάφυτα βουνά Ουατσίτα στη νοτιοανατολική Οκλαχόμα, όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ Bigfoot κοντά στα σύνορα με το Αρκανσο.

Susan Vineyard via Getty Images

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι η έκδοση κρατικής άδειας σε όσους θέλουν να κυνηγήσουν (;) τον «Μεγαλοπόδαρο» θα μπορούσε να συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νομοσχέδιό του θα επιτρέπει το κυνήγι μόνο με παγίδες ενώ λέει ότι ελπίζει να εξασφαλίσει 25.000 δολάρια ως αμοιβή για το επικηρυγμένο πλάσμα - που επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει!

Η Μίκα Χολμς, εκπρόσωπος του Τμήματος Προστασίας της Αγριας Ζωής της Οκλαχόμα, δήλωσε ότι ο οργανισμός βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες και δεν αναγνωρίζει το Bigfoot. Πάλι καλά...

(με πληροφορίες από Associated Press)