ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/11/2018 19:36 EET | Updated 17/11/2018 22:35 EET

Επεισόδια έξω από την ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. 

Ειδικό όχημα της ελληνικής αστυνομίας έκανε ρίψεις νερού επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου όπου ήταν συγκεντρωμένα αρκετά άτομα. Τα άτομα αυτά πέταξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και κομμάτια από μάρμαρα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους έκαναν ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης καθώς και δακρυγόνων προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες.

Σημειώνεται όμως πως σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο η κίνηση στα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.

Εκτεταμένα ήταν τα επεισόδια και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Στα συγκεκριμένα σημεία πέταξαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Μέχρι στιγμής για τα επεισόδια έχουν γίνει οκτώ προσαγωγές. Οι προασαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.

Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα επί της οδού Εγνατία και έβαλαν φωτιές. Με “ορμητήριο” την Πολυτεχνική Σχολή πέταξαν πέτρες, βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο τμήμα της Εγνατίας από την βόρεια πύλη της ΔΕΘ έως την οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Οι καπνοί και τα χημικά δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi