Επεισόδια στο Σύνταγμα, επίθεση στο όχημα της Ολγας Γεροβασίλη

Τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός-οδηγός, μικρής έκτασης επεισόδια στη διαμαρτυρία για τα Τέμπη.
|
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Μικρής έκτασης επεισόδια, συγκριτικά με τον αριθμό των συγκεντρωθέντων, σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αφού ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών έφυγε από το Σύνταγμα, ομάδα κουκουλοφόρων εκσφενδόνισε πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, στην κάτω πλευρά της Πλατείας.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στην Πανεπιστημίου, την Κοραή, αλλά και την Πατησίων, ενώ στη διασταύρωση της Ακαδημίας με την Βουκουρεστίου ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στο βουλευτικό όχημα της Όλγας Γεροβασίλη, σπάζοντας τα τζάμια του.

Από τα θραύσματα τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός - οδηγός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, για να του περιποιηθούν το τραύμα στο μέτωπο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές 20.000 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία, που είχε διοργανώσει το ΠΑΜΕ, ενώ άλλες 10.000 σε εκείνες που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόμματα και συλλογικότητες.

Πριν από την έναρξη των διαμαρτυριών, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έξι προληπτικές προσαγωγές, ενώ στο σύνολο αναφέρθηκαν οκτώ.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Πήγαινε στην αρχική σελίδα