Επεισόδια στου Ρέντη: Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο 18χρονος

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα.
.
.
Eurokinissi

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο 18χρονος ο οποίος ομολόγησε πως πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαριά τον αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο 18χρονος οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον ανακριτή. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα, ενώ διώκεται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του dikastiko.gr, o 18χρονος ομολόγησε την πράξη του στις Αρχές, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, και εκείνος του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού, κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού, και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 18χρονος στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ανέλαβε την νομική του υπεράσπιση, δήλωσε ότι υπήρξε και δεύτερη φωτοβολίδα και ο 18χρονος δεν γνωρίζει αν είναι η δική του εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Υποστήριξε ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο κ. Λύτρας είπε ότι τον 18χρονο και την οικογένειά του αυτή τη στιγμή εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία του αστυνομικού. Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια και δεν είναι οργανωμένος οπαδός.

Την υπεράσπισή του ανέλαβε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, υποστηρίζοντας αρχικά ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια.Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Δημοφιλή