Επίδειξη απύθμενης ανοησίας: Λουόμενος έκανε βουτιά πάνω σε όρκα «για πλάκα» (Βίντεο)

Τα εξοργιστικά πλάνα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
via Associated Press

Ενας ακρως ανεύθυνος άνδρας, ηλικίας 50 ετών, καταγράφηκε σε βίντεο να βουτά από ένα σκάφος αναψυχής προσπαθώντας να προσγειωθεί πάνω σε μια όρκα στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Τα εξοργιστικά πλάνα έχουν προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσίευση του περιστατικού από το Τμήμα Προστασίας της Νέας Ζηλανδίας (DoC) στον λογαριασμό του στο Instagram, με τους χρήστες να καταδικάζουν τη συμπεριφορά του 50χρονου ως «επαίσχυντη» και «αξιολύπητη».

Στον άνδρα επεβλήθη πρόστιμο 600 δολαρίων Ν.Ζηλανδίας (338 ευρώ) για το περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά είδε μόλις τώρα το φως δημοσιότητας.

Στο βίντεο της ντροπής ακούγονται άνθρωποι να επευφημούν τον άνδρα πριν αρχίσει να κολυμπάει προς την όρκα και το μικρό της, σε μια δεύτερη προσπάθεια να προσεγγίσει τα θηλαστικά.

Κάποια στιγμή στο βίντεο, ο άνδρας ακούγεται να φωνάζει προς τους άλλους στο σκάφος «την άγγιξα», ρωτώντας αν είχαν καταφέρει να κινηματογραφήσουν τις απαράδεκτες ενέργειές του.

Τοπικοί αξιωματούχοι που επιλήφθηκαν της υπόθεσης επέκριναν ως «ανεύθυνη» την συμπεριφορά του άνδρα καθώς οι όρκες, όπως είπαν, είναι «εξαιρετικά ισχυρά ζώα και αυτό θα μπορούσε πραγματικά να είχε φρικτό τέλος».

Οι όρκες είναι φάλαινες και σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ν.Ζηλανδίας είναι παράνομο να κολυμπάς μαζί τους ή να παρενοχλείς οποιοδήποτε θαλάσσιο θηλαστικό.

(με πληροφορίες από SkyNews)

Δημοφιλή