Γυμνός άνδρας σκότωσε γυναίκα που έκανε τζόγκινγκ σε πάρκο στην Ελβετία

Επιτέθηκε και σε άλλους.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Brigitte Blättler via Getty Images

Μια γυναίκα που έκανε τζόγκινγκ σκοτώθηκε σε επίθεση που δέχτηκε από έναν γυμνό άνδρα σε πάρκο του Μάνεντορφ, κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας, ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία.

Ο άνδρας είναι 19 ετών. Όπως αναφέρθηκε, μόλις έφτασαν στο σημείο οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, βρήκαν τη γυναίκα στο έδαφος σοβαρά τραυματισμένη, και παρά τις προσπάθειες πέθανε από τα τραύματά της.

Ο συλληφθείς, που βρέθηκε επίσης στο πάρκο και συνελήφθη, είναι Ελβετός υπήκοος. Δεν είχε γίνει γνωστή η ταυτότητα του θύματος, ενώ εξετάζεται εάν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

«Το βράδυ της Τρίτης, μια γυναίκα δέχτηκε επίθεση από έναν άνδρα στο Μάνεντορφ, στη λίμνη της Ζυρίχης, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της μεγαλύτερης πόλης της Ελβετίας, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του ομώνυμου καντονιού. «Λίγο πριν από τις 20.00, περαστικοί ανέφεραν την παρουσία ενός γυμνού άνδρα στο Πάρκο Άλμα, ο οποίος φώναζε και επιτέθηκε σε άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Το Πάρκο Άλμα, που πολλοί το προτιμούν για να κάνουν πικ-νικ, ήταν ανοιχτό σήμερα. Μόνο δύο αστυνομικοί φρουρούσαν το μονοπάτι στην όχθη της λίμνης, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Η αστυνομία ανέφερε στο πρακτορείο Keystone-ATS ότι ο δράστης τραυμάτισε ελαφρά άλλο ένα άτομο. Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία διευκρίνιση για το αν ήταν οπλισμένος και πώς σκότωσε τη γυναίκα.

Το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Ζυρίχης συγκέντρωσε τα αποδεικτικά στοιχεία. Στην έρευνα συμμετέχει και το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

Το Πάρκο Άλμα περιβάλλει τη βίλα Άλμα, μια νεογοτθική κατοικία που κατασκεύασε ο βιομήχανος Εμίλ Στάουμπ, ο οποίος μετέτρεψε την οικογενειακή επιχείρησή του στη σημαντικότερη βιομηχανία δερμάτινων ειδών της Ελβετίας. Η βίλα Άλμα φέρει το όνομα της συζύγου του, η οποία πέθανε το 1970, 41 χρόνια μετά τον θάνατό του. Η έπαυλη πουλήθηκε από τους κληρονόμους της και μετατράπηκε σε οίκο ευγηρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-CBS

Δημοφιλή