Επίθεση εναντίον Ουκρανής ρεπόρτερ «στον αέρα»

Ενώ βρισκόταν σε μνημείο για τα θύματα των νεκρών του λιμού της Ουκρανίας τη δεκαετία του 1930.
.
.
YouTube

Βίαιη επίθεση δέχτηκε Ουκρανή δημοσιογράφος του καναλιού News One το Σάββατο στο Κίεβο, ενώ μετέδιδε από μνημείο για τα θύματα του λιμού της Ουκρανίας τη δεκαετία του 1930- κατά τη Σοβιετική περίοδο.

Στο βίντεο ένας άνδρας φαίνεται να χτυπά το μικρόφωνο της Βιολέτα Τόβκες και να της φωνάζει- όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του RT, ακούγεται, μεταξύ άλλων, να κατηγορεί το κανάλι για «φασισμό». Επίσης, έσπασε ένα κερί που κρατούσε η ρεπόρτερ.

Σε ανακοίνωσή του το κανάλι ζήτησε να αναλάβει δράση η αστυνομία. Όπως σημειώνεται, «δεδομένου του γενικότερου πλαισίου του περιστατικού, της σημασίας της κάλυψης της τελετής και των ιδιαιτεροτήτων της δουλειάς των δημοσιογράφων κατά την καραντίνα», η επίθεση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τις αρχές.

Μέχρι και επτά εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται πως πέθαναν από την πείνα το 1932-1933, κατά τη Σοβιετική περίοδο. Οι περισσότεροι θάνατοι θεωρείται πως έλαβαν χώρα στην Ουκρανία (ανήκε τότε στην ΕΣΣΔ), όπου η συγκεκριμένη περίοδος είναι γνωστή ως «Χολοντομόρ». Στην Ουκρανία πολλοί θεωρούν πως οι ελλείψεις τροφίμων ήταν σκόπιμη επιλογή της κομμουνιστικής κυβέρνησης του Ιωσήφ Στάλιν.

Δημοφιλή