Επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία που μένει ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου

Ο μηχανισμός, ο οποίος είχε κατασκευαστεί με φιαλίδια υγραερίου, ενεργοποιήθηκε ένα τέταρτο μετά τις τέσσερις και προκάλεσε υλικές ζημιές.
|
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο βουλευτής της Ν.Δ., Μπάμπης Παπαδημητρίου, στην οδό Μουσούρου στο Παγκράτι.

Ο Ο χώρος αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς, κλιμάκιο πυροτεχνουργών περισυνέλεξε τα υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει διερεύνηση για δακτυλικά αποτυπώματα και γεννητικό υλικό.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξε ότι περισσότερο ενοχλεί η δημοσιογραφική δραστηριότητα του και όχι το έργο του ως βουλευτής. Μέχρι αυτή την ώρα καμιά ομάδα ή οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Την υπόθεση ανέλαβαν τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας.

Οικονόμου: Οι τραμπούκοι ματαιοπονούν. Δεν τρομοκρατούμαστε

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσώπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρει: ”Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια στην οικία του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου και το ίδιο φυσικά περιμένουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα. Οι τραμπούκοι που κρύβονται πίσω από αυτή αλλά και από όλες τις υπόλοιπες επιθέσεις ματαιοπονούν αν πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν και θα μας κάμψουν. Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν εγκληματικές ενέργειες που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από κανένα δημοκρατικό πολίτη”.

Την επίθεση καταδίκασε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο δε υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης χαρακτήρισε «Ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας» την επίθεση και τονίζει πως αυτή «δεν κάμπτει το φρόνημα ούτε του Μπάμπη ούτε κανενός μας. Οι δράστες πρέπει να οδηγηθούν γρήγορα στη Δικαιοσύνη».