Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Το περίεργο τελευταίο μήνυμα στην μητέρα της

Σύμφωνα με τα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα, το μήνυμα ανησύχησε την μητέρα της.
|
Γκάμπι Πετίτο
Γκάμπι Πετίτο
via Associated Press

Η Γκάμπι Πετίτο, η 22χρονη μπλόγκερ που πιστεύεται ότι είναι νεκρή, έστειλε ένα ασυνήθιστο γραπτό μήνυμα στη μητέρα της μόλις δύο εβδομάδες πριν αναφερθεί ως αγνοούμενη, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα έγγραφα που προέκυψαν μετά από εισαγγελική έρευνα.

«Μπορείς να βοηθήσεις τον Σταν, συνεχίζω να λαμβάνω τα φωνητικά του μηνύματα και τις αναπάντητες κλήσεις», λέει το μήνυμά της από τις 27 Αυγούστου, που βγήκε στην δημοσιότητα.

Ο Σταν είναι ο παππούς της.

Ωστόσο, η μητέρα της, Νικόλ Σμιντ, χαρακτήρισε το κείμενο «περίεργο» επειδή η Πετίτο δεν τον είχε αποκαλέσει ποτέ έτσι και «ανησυχούσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κόρη της», αναφέρει το ένταλμα.

Το ένταλμα ήταν μια άδεια για έρευνα του σκληρού δίσκου και άλλων συσκευών που ανήκουν στον 23χρονο Μπράιαν Λόντρι, τον σύντροφό της που αποτελεί «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για την υπόθεση, μιας και έχει εξαφανιστεί και κανείς δεν ξέρει που βρισκεται.

Το μήνυμα σχετικά με τον παππού της είναι το τελευταίο που έστειλε η Πετίτο, σημειώνει το ένταλμα, προσθέτοντας ότι σταμάτησαν επίσης οι αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που «δεν αποτελεί φυσιολογική συμπεριφορά» για εκείνη.

Ένα πρόσθετο μήνυμα κειμένου από το τηλέφωνο της Πετίτο που στάλθηκε στις 30 Αυγούστου έλεγε μόνο: «Δεν υπάρχει σήμα στο Yosemite», αλλά ένας δικηγόρος της οικογένειάς της είπε στο Insider ότι δεν πιστεύουν ότι το έστειλε η ίδια.

Το σπίτι των γονιών του Λόντρι επρόκειτο να ερευνηθεί τη Δευτέρα. Πριν εξαφανιστεί, όμως, προσέλαβε δικηγόρο και αρνήθηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία, οπότε η έρευνα σταμάτησε.

«Η οικογένεια της Γκάμπι θέλει ο κόσμος να γνωρίζει ότι ο Μπράιαν δεν έχει χαθεί», λέει η οικογένεια της Πετίτο σε δήλωσή της την Παρασκευή. «Κρύβεται».