Ερχεται το σίκουελ του «Joker»: Ο Χοακίν Φίνιξ επιστρέφει στον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ

Η ανάρτηση του σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς και ο τίτλος της νέας ταινίας.
(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)
(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)
via Associated Press

Με μία ανάρτηση στο instagram ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς επιβεβαίωσε το σίκουελ της ταινίας «Joker» (2019).

Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει το εξώφυλλο του σεναρίου, το οποίο ο Φίλιπς συνυπογράφει με τον Σκοτ Σίλβερ, συνεργάτη του και στην πρώτη ταινία και έχει επί του παρόντος τίτλο «Folie à Deux» και η δεύτερη, τον Χοακίν Φίνιξ, να διαβάζει -προφανώς- το σενάριο, που σημαίνει ότι ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός επιστρέφει στον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ.

Πληροφορίες για την πλοκή της ταινίας δεν έχουν διαρρεύσει, ωστόσο ο τίτλος παραπέμπει σε μία σπάνια διαταραχή, γνωστή και ως δυαδική τρέλα, που επηρεάζει παραπάνω από ένα άτομο, καθώς τις ψευδαισθήσεις και παραληρηματικές ιδέες μοιράζονται δύο άτομα σε στενή σχέση, συχνότερα σύζυγοι, συγγενείς και φίλοι.

Στο «Joker», την ταινία που έλαβε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και έγινε η πρώτη ακατάλληλη ταινία (στην κατηγορία «R», ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 17 ετών) που έσπασε το όριο του 1 δισ. δολαρίων σε ειπράξεις, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ την ίδια στιγμή έγινε σύμβολο σε μεγάλες διαδηλώσεις ανά τον κόσμο, ο Φίλιπς έκανε ένα origin story, χωρίς να βασίζεται σε κόμικ της DC, δίνοντας ένα νέο πρόσωπο στον εμβληματικό «κακό» του Batman.

Με φόντο τη Γκόθαμ των 80s, ο Άρθουρ Φλεκ (Χοακίν Φίνιξ) είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τη σκληρότητα και την απόλυτη περιφρόνηση της κοινωνίας, ταυτόχρονα με την αδιαφορία ενός συστήματος που του επιτρέπει να περνά από την ευάλωτη πλευρά στην καταστροφική.

Ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια και ονειρεύεται να γίνει διάσημος κωμικός. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει. Το ανεξέλεγκτο γέλιο του -πάσχει από το σύνδρομο του παθολογικού γέλιου, που προκαλεί ακούσιο γέλιο ή κλάμα και ξεσπά τις λάθος στιγμές-, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να συντονιστεί με το κοινό του. Κι όσο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση τόσο περισσότερο γελοιοποιείται και αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο, ακόμα και σε περιστατικά βίας.

Ορφανός από πατέρα, ψυχικά ασταθής, με μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, ο κοινωνικά απόβλητος αυτός άντρας εκτροχιάζεται κάθε φορά που τον περιγελούν ακόμα περισσότερο. Μέχρι που καταλήγει στο έγκλημα.

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή