Εργο του Ρέμπραντ στην ίδια δημοπρασία με τον σπάνιο Μποτιτσέλι βγάζει ο Sotheby’s

Θα είναι μία βραδιά όχι μόνο μεγάλης τέχνης, αλλά και πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
REMKO DE WAAL via Getty Images

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι στη λίστα της δημοπρασίας με έργα των Μεγάλων Δασκάλων (Old Masters) που διοργανώνει τον Ιανουάριο του 2021, περιλαμβάνεται σπάνιο πορτραίτο του Μποτιτσέλι -που αναμένεται να κάνει ρεκόρ- ο οίκος Sotheby’s αποκάλυψε ότι την ίδια βραδιά βγαίνει προς πώληση και το έργο του Ρέμπραντ «Abraham and the Angels» (1646).

Το μικρών διαστάσεων έργο, ένα από τα μόλις πέντε με βιβλικά θέματα του κορυφαίου ζωγράφου που ανήκει σε ιδιώτη συλλέκτη και αναμένεται να πωληθεί 20 - 30 εκατ. δολάρια, απεικονίζει μία σκηνή από τη Γένεση και πιο συγκεκριμένα, τον Αβραάμ και τη Σάρα να δέχονται την επίσκεψη Αγγέλων, οι οποίοι τους παραδίδουν το θεϊκό μήνυμα ότι, παρά την ηλικία τους θα αποκτήσουν παιδί.

Ο πίνακας καταγράφει το πέρασμα του Ρέμπραντ από το μπαρόκ στιλ της πρώιμης περιόδου του προς μία εικονογραφική αφήγηση μεγαλύτερης λεπτότητας.

Την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε σε δημοπρασία ήταν από τον οίκο Christie’s το 1848, οπότε και πωλήθηκε στην τιμή των 64 λιρών (με σημερινές τιμές 70 ευρώ). Ο σημερινός ιδιοκτήτης του το απέκτησε το 2006.

Το ρεκόρ για έργο του Ρέμπραντ είναι 33,2 εκατ. δολάρια και αφορά έργο του που βγήκε σε δημοπρασία το 2009.

Πηγή: Artnews