«Εσύ αποφασίζεις» σε σειρές και ταινίες φέρεται να ετοιμάζει το Netflix

«Εσύ αποφασίζεις» σε σειρές και ταινίες φέρεται να ετοιμάζει το Netflix
Lucy Nicholson / Reuters

Αρκετοί ενδεχομένως να θυμούνται το «Εσύ Αποφασίζεις» - τη διαδραστική σειρά των αρχών της δεκαετίας του 1990 στο Mega, όπου το κοινό μπορούσε να επιλέξει την εξέλιξη των αυτοτελών επεισοδίων. Κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να θυμούνται τα «βιβλιοπαιχνίδια» (gamebooks- choose your own adventure, όπως ήταν γνωστά στο εξωτερικό- το πιο γνωστό που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ήταν η σειρά του «Μοναχικού Λύκου», όπως ίσως θυμούνται κάποιοι παλιοί φίλοι του fantasy), όπου ο αναγνώστης επέλεγε την πορεία που θα ακολουθούσε ο ήρωας του βιβλίου («αν θέλεις να κάνεις αυτό, πήγαινε στη σελίδα 88, αν θέλεις να κάνεις εκείνο, πήγαινε στη σελίδα 136» κ.ο.κ). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για μια αρκετά παλιά ιδέα, η οποία όμως δεν «γερνάει» ποτέ, καθώς πάντα μεγάλο μέρος του κοινού θα θέλει να επιλέγει την πορεία της ιστορίας που εκτυλίσσεται στα μάτια του (κάτι που γνωρίζουν καλά ειδικά αυτοί που ασχολούνται με gaming)- και το Netflix φαίνεται πως σκοπεύει να το αξιοποιήσει αυτό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται πηγές ενημερωμένες για το εν λόγω θέμα, η δημοφιλής υπηρεσία δημιουργεί μια σειρά «σπέσιαλ» παραγωγών που θα επιτρέπουν στους θεατές να επιλέγουν την πορεία που θα ακολουθήσει η ιστορία σε ένα τηλεοπτικό επεισόδιο ή σε μια ταινία. Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει το πρώτο από αυτά τα εγχειρήματα πριν το τέλος του 2018, σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές.

Το «Εσύ Αποφασίζεις» του Netflix αναμένεται να υπάρχει σε ένα επεισόδιο τις επερχόμενης σεζόν της δημοφιλούς σειράς επιστημονικής φαντασίας «Black Mirror», που ασχολείται με τις επιπτώσεις της προόδου της τεχνολογίας. Η νέα σεζόν αναμένεται να βγει τον Δεκέμβριο.

Επιλογές όπως αυτή εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο προσπάθειας του Netflix να προσελκύσει νέους πελάτες προσφέροντας νέες μορφές ψυχαγωγίας και δυνατότητες interactive TV, καθώς επεκτείνεται ανά τον κόσμο. Ήδη έχει κυκλοφορήσει μερικά επεισόδια choose your own adventure προγραμμάτων για παιδιά, ενώ σύντομα πρόκειται να βγάλει μια animated σειρά που βασίζεται στο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Minecraft.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση