Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης: Μόλις 50 άτομα σε ανοιχτούς χώρους, μάσκες και αποστάσεις

Θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ως επί το πλείστον ψηφιακά.
Brendan McDermid / reuters

H Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, όμως λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε όλες τις εκδηλώσεις.

«Η Νέα Υόρκη είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης (NYFW) γιορτάζει την εφευρετικότητα της πόλης και το απαράμιλλο δημιουργικό ταλέντο μας» αναφέρει ο Άντριου Κουόμο σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Όταν ο Covid-19 έπληξε τη Νέα Υόρκη, πολλά από τα αγαπημένα μας γεγονότα ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν. Η πανδημία δεν έχει τερματιστεί, αλλά είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την διοργανώτρια IMG να προχωρήσει με τη NYFW, με πλήρη συμμόρφωση στις αυστηρές συστάσεις των αρχών για τη δημόσια υγεία».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης τόνισε ακόμη τη σημασία της υγείας όλων: «Η ασφάλεια, όπως πάντα, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και συγχαίρουμε τους οικοδεσπότες και όλους τους συμμετέχοντες σχεδιαστές, για τις καινοτόμες, έξυπνες, λύσεις τους, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το γεγονός».

Μερικές από τις βασικές οδηγίες που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι διοργανωτές είναι ότι η συμμετοχή σε υπαίθριες εκδηλώσεις περιορίζεται στα 50 άτομα.

Με μοντέλα, σχεδιαστές, προσωπικό στα παρασκήνια και άλλους, δεν υπάρχει περιθώριο στους θεατές να είναι παρόντες στην πρώτη σειρά. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να φορούν μάσκα συνεχώς, ενώ θα εξετάζονται και θα θερμομετρούνται προτού παραστούν σε επίδειξη μόδας.

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί 13 - 17 Σεπτεμβρίου, μικρότερη κατά τρεις ημέρες μετά τις ακυρώσεις πολλών σχεδιαστών.

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι για τη βιομηχανία της μόδας, και είμαστε περήφανοι που ανοίγουμε έναν δρόμο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης σε σχεδιαστές, μοντέλα, στιλίστες, μακιγιέρ, κομμωτές, φωτογράφους, ομάδες παραγωγής -και αναρίθμητους άλλους επαγγελματίες που εργάζονται στη βιομηχανία- ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στη δουλειά τους τον Σεπτέμβριο» δήλωσε η Λέσλι Ρούσο, αντιπρόεδρος της IMG.

Lucas Jackson / reuters

Συρρικνωμένη μετά τις ακυρώσεις και κυρίως ψηφιακά

Η NYFW είναι σημαντική πηγή εσόδων για τη Νέα Υόρκη καταγράφοντας έσοδα 900 εκατ. δολαρίων κάθε χρόνο και κέρδη άνω των 500 εκατ. για τον τουριστικό κλάδο.

Σύμφωνα με τη Vogue, τον Φεβρουάριο υπήρχαν στο πρόγραμμα 177 labels, ωστόσο η τελική εκδοχή που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Αυγούστου περιλαμβάνει μόλις 60, ενώ με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι παρουσιάσεις στο επίσημο lineup του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) θα είναι ψηφιακές, μέσω της πλατφόρμας Runway 360 την οποία δημιούργησε το Συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο.

Την Εβδομάδα θα ανοίξει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ο σχεδιαστής Τζέισον Γου και θα κλείσει ο Τομ Φορντ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση