Το πιο δημοφιλές φαγητό στον κόσμο που δεν έχει ζητήσει ποτέ η βασίλισσα Ελισάβετ

Όσα αποκάλυψε ο πρών βασιλικός σεφ Ντάρεν ΜακΓκρέιντι για τις διατροφικές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας.
Joe Giddens - PA Images via Getty Images

Είναι το πιο δημοφιλές φαγητό στον κόσμο -και πιο φωτογραφημένο στα social media- έχει άπειρες παραλλαγές, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο εξεζητημένες και θεωρείται κατά γενική ομολογία η μεγαλύτερη προσφορά της ιταλικής κουζίνας στον πλανήτη.

Κι όμως, ο πρών βασιλικός σεφ Ντάρεν ΜακΓκρέιντι, ο οποίος εργάστηκε για τη βρετανική βασιλική οικογένεια επί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια -μεταξύ αυτών και τέσσερα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τους γιους της Ουίλιαμ και Χάρι, όταν ήταν ακόμη παιδιά- αποκάλυψε ότι δεν είχε φτιάξει ποτέ πίτσα για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Όσα χρόνια μαγείρευα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα δεν είχε δοκιμάσει πίτσα», είπε στο Us Weekly, προσθέτοντας ότι μόνο όταν μεταφέρθηκε στο παλάτι του Κένσινγκτον ενέταξε την πίτσα και μάλιστα τακτικά, στο μενού. «Ετοίμαζα συνεχώς πίτσα για τον Ουίλιαμ», θυμάται ο 58χρονος σεφ.

«Στο δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο ‘The Royal Chef at Home’ (ο βασιλικός σεφ στο σπίτι) υπάρχει μια συνταγή πίτσας με κοτόπουλο Τίκα Μασάλα γιατί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ λατρεύει το ινδικό φαγητό. Η πίτσα αυτή ήταν συνδυασμός των δύο».

Ωστόσο, ο ΜακΓκρέιντι πρόσθεσε ότι η Ελισάβετ δεν είχε επιστρέψει ποτέ πιάτο στην κουζίνα του παλατιού, καθώς προτιμούσε να στέλνει ένα σημείωμα με τις γεύσεις που δεν συμπαθούσε.

«Είχε ένα μικρό σημειωματάριο στο γραφείο της και απλά κρατούσε μία σημείωση του τύπου ‘δεν το θέλω ξανά’ ή κάτι παρόμοιο», είπε.

Ψηλά στις προτιμήσεις της 94χρονης βασίλισσας την περίοδο της θητείας του ΜακΓκρέιντι ήταν η μαύρη σοκολάτα και το κυνήγι.

Ο σεφ διατηρεί εταιρεία catering στο Τέξας των ΗΠΑ και έχει γράψει αρκετά βιβλία για την εποχή που εργαζόταν για τη βασιλική οικογένεια.

Ήταν ο σεφ που ετοίμασε το τελευταίο δείπνο της Νταϊάνα, τον Αύγουστο του 1997. «Ήμουν εκεί. Το δείπνο ήταν έτοιμο και την περίμενε. Ήταν φρικτή στιγμή...».

Πηγή: Independent