Εξι λόγοι για τους οποίους ο χορός είναι η καλύτερη σωματική άσκηση

Αυτές οι συνεδρίες» εφίδρωσης είναι καλές για το σώμα και το μυαλό μας.
.
AleksandarGeorgiev via Getty Images
.

Από την σάλσα μέχρι την ζούμπα, οι ασκήσεις χορού είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ξεφύγουμε από τη γυμναστική (αν δεν μας αρέσει) ή να αποφύγουμε μια κακή μέρα. Αλλά ας μη νομίζουμε ότι όλα είναι δονήσεις και καμία ουσία - τα οφέλη της προπόνησης χορού είναι μπροστά μας.

Ο λόγος για «συνεδρίες» εφίδρωσης που είναι καλές για το σώμα και το μυαλό μας - και οι χορευτές είναι μερικοί από τους πιο δυνατούς ανθρώπους στον πλανήτη.

Οι χορευτές αναπτύσσουν δυνατά πόδια, συμπαγείς πυρήνες και μεγάλη αντοχή, και μελέτες έδειξαν επίσης ότι ο χορός ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας και τον διατηρεί οξύ καθώς μεγαλώνουμε.

Η προσθήκη του χορού στο πλάνο της φυσικής μας κατάστασης θα μπορούσε να σημαίνει ότι μπαίνουμε πολύ αργά στη στη δεκαετία των ’70. Άλλο ένα όφελος από το να σειόμαστε και να λυγιόμαστε σε μια προπόνηση χορού στο σπίτι είναι να έχουμε όλη την πίστα για τον εαυτό μας για να χαλαρώσουμε.

Εξι οφέλη του χορού

1. Το να ασκούμε το σώμα μας στο χορό είναι διασκεδαστικό

Όταν αισθανόμαστε άγχος ή δεν έχουμε κίνητρο, το streaming μιας προπόνησης χορού cardio (αερόβιας άσκησης) μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ημέρας.

«Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι σταματούν να ασκούνται — ή δεν ξεκινούν εξαρχής — είναι ότι βαριούνται», λέει η Ρίζβαν Χανιντίνα, η οποία διδάσκει χορούς της Ινδίας Masala Bhangra μέσω διαδικτυακών μαθημάτων για να συγκεντρώσει χρήματα για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να βαρεθούμε», λέει. «Και δεδομένου του ότι διασκεδάζουμε τόσο πολύ χορεύοντας, ο χρόνος περνάει και δεν συνειδητοποιούμε καν ότι είναι προπόνηση».

2. Το μυαλό και το σώμα μας είναι απορροφημένα

«Ο χορός είναι μια έκφραση στην οποία παίρνει μέρος όλο το σώμα και μια απελευθέρωση, όπου πρέπει να είσαι παρών για να συμμετέχεις ενεργά», λέει η Σιμόν Σόμπερ, κλασικά καταρτισμένη επαγγελματίας χορεύτρια με 30 χρόνια εκπαίδευσης και 20 χρόνια διδακτικής εμπειρίας.... Ο χορός διατηρεί τους μυς και τον εγκέφαλό μας ενεργό.

Ωστόσο, παρόλο που το μυαλό μας δουλεύει, ένα πράγμα που σίγουρα πρέπει να αποφύγουμε είναι να σκεφτόμαστε υπερβολικά τις κινήσεις μας – απλώς ας επικεντρωθούμε στη διασκέδαση.

3. Θα ιδρώσουμε σοβαρά

«Ο χορός καίει θερμίδες, ειδικά όταν βάζουμε πρόθεση, δύναμη και πλήρη ενέργεια στις κινήσεις μας», λέει η Σόμπερ. Ανάλογα με το στυλ, θα αναπηδάμε, θα κουνάμε τους γοφούς μας, θα κινούμε τα χέρια μας .

Και σε ένα μάθημα όπως το Barre Blend, θα συνδυάσουμε μπαλέτο, πιλάτες καi διαλειμματική αερόβια προπόνηση για να μας βοηθήσουν να κάψουμε λίπος και να δημιουργήσουμε τονισμένη σωματική διάπλαση και να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.

Ενα άτομο 68 κιλών καίει 187 έως 238 θερμίδες ανά 30 λεπτά αερόβιας χορού με γρήγορο ρυθμό (αλλά μόνο 102 θερμίδες με πιο χαλαρό ρυθμό).

4. Οι προοπτικές του χορού είναι ατέλειωτες

.... Μπορούμε να ανακαλύψουμε ασκήσεις χορού που ενσωματώνουν όλα τα είδη στυλ — από χιπ-χοπ και σάλσα μέχρι Bollywood και χορό της κοιλιάς

«Με τις προπονήσεις χορού, είναι σημαντικό να συνδεόμαστε με τη μουσική», συνιστά η Σόμπερ. «Υπάρχει κάτι για όλους!»

5. Είναι προσβάσιμος σε όλα τα επίπεδα

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στις προπονήσεις χορού είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για όλους.

Από τις πρώιμες ρίζες του, ο χορός ήταν μια έκφραση που μπορεί να γεφυρώσει διαπολιτισμικούς διαχωρισμούς, σύμφωνα με την American Psychological Association.

6. Μπορούμε να μάθουμε νέα κόλπα

Με μια προπόνηση χορού, ο καθένας μπορεί να μπει στο ρυθμό. Οι προπονήσεις δημιουργούν μια «στιγμή απόδοσης» που μπορούμε να επιδείξουμε στα κανάλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσοι δραστηριοποιούμαστε σ′ αυτά.

Αυτός ο τύπος προπόνησης είναι επίσης ιδανικός για κάποιον που του αρέσει να τελειώνει μια συνεδρία νιώθοντας ότι έμαθε κάτι.