ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/02/2019 16:06 EET | Updated 13/02/2019 20:50 EET

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη - χάρη στα αγριογούρουνα

Η επιχείρηση εξάρθρωσης της συμμορίας ονομάστηκε από τους αστυνομικούς  «sus scrofa».

EUROKINISSI
Το σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κάτω Κηφισιά.

Εννέα μήνες μετά την δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του, στην Κάτω Κηφισιά, η Ασφάλεια Αττικής οδηγήθηκε στους δράστες με την «βοήθεια» αγριογούρουνων. 

Οπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, πρόκειται για συμμορία ληστών που κατηγορούνται για δεκάδες κλοπές και ληστείες, μεταξύ των οποίων και εκείνη η οποία στοίχισε την ζωή του Σταματιάδη. Οι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι του τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, τον Απρίλιο του 2018, με σκοπό την κλοπή, την ώρα που η οικογένεια κοιμόταν. Ο Σταματιάδης αντελήφθη τους ληστές και προσπάθησε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να πυροβοληθεί δύο φορές και να υποκύψει στα τραύματά του λίγες μέρες αργότερα, στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν. 

Μία εβδομάδα πριν την δολοφονία του Σταματιάδη, θύμα της ίδιας συμμορίας έπεσε άλλος γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τα μέλη της συμμορίας μπήκαν στο σπίτι του, έδεσαν και βασάνισαν τα μέλη της, έκλεψαν χρυσαφικά και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του επιχειρηματία. 

Επιχείρηση «sus scrofa»

Η επιχείρηση εξάρθρωσης της συμμορίας ονομάστηκε από τους αστυνομικούς  «sus scrofa» - η λατινική ονομασία του αγριογούρουνου - επειδή σε όχημα που χρησιμοποιούσαν οι ληστές είχε βρεθεί αίμα, το οποίο αρχικά θεωρήθηκε ανθρώπινο αλλά στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ανήκε σε αγριογούρουνο. Την ίδια περίοδο. οι αστυνομικοί είχαν βρεί στα social media μία φωτογραφία ενός αλβανού ο οποίος υποστήριζε ότι είχε σκοτώσει αγριογούρουνο και από εκεί κατάφεραν να βρούν την άκρη του νήματος. 

Η συμμορία αποτελείτο από δέκα άτομα, αλβανικής καταγωγής, τα τέσσερα εκ των οποίων κατηγορούνται για την δολοφονία του επιχειρηματία. Ολοι κατάφεραν να φύγουν από την Ελλάδα την επομένη της δολοφονίας. Στις 6 Φεβρουαρίου, όμως, ο ένας συνελήφθη στις Βρυξέλλες και αναμένεται να εκδοθεί στην χώρα μας. Οι άλλοι τρείς ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.