ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2020 11:09 EEST | Updated 13/04/2020 11:10 EEST

«Φαντάσματα» εμφανίστηκαν σε χωριό στην Ινδονησία και κρατούν τον κόσμο μακριά από τον κορονοϊό

Ένα απίστευτο σχέδιο του τοπικού άρχοντα για να κρατήσει τον κόσμο στα σπίτια τους.

REUTERS/Stringer
Τα φαντάσματα περιμένουν για να πιάσουν δουλειά

Το τελευταίο διάστημα ένα χωριό στην Ινδονησία, το Κεπούχ, είναι στοιχειωμένο. Φαντάσματα κυκλοφορούν στους δρόμους τις νύχτες και ο κόσμος τρομάζει και μένει σπίτι του.

Αυτά τα φαντάσματα περιπολούν τους δρόμους, ελπίζοντας ότι η δεισιδαιμονία των ηλικιωμένων θα προστατεύσει τον κόσμο από τον κορονοϊό.

«Θέλαμε να είμαστε διαφορετικοί και να λειτουργήσει αποτρεπτικά γιατί τα ποκόνγκ είναι τρομακτικά», λέει ο Ανζαρ Πανκανινγκτιάς, η επικεφαλής της ομάδας των νέων του χωριού, που συντονίζει μαζί με την αστυνομία την ασυνήθιστη πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Τα ποκόνγκ στην ινδονησιακή παράδοση αντιπροσωπεύουν τις παγιδευμένες ψυχές των νεκρών. Τώρα όμως είναι κανονικοί άνθρωποι που τυλίγονται με λευκό ύφασμα.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο δεν επέβαλε καραντίνα σε όλη τη χώρα. Αλλά με τον μεγάλο αριθμό των θανάτων από κορονοϊός στην Ασία, ορισμένες κοινότητες, όπως το χωριό Κεπούχ, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, επιβάλλοντας περιπολίες, καραντίνες και απαγορεύοντας την κίνηση μέσα και έξω από το χωριό τους.

«Οι κάτοικοι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19», λέει ο επικεφαλής του χωριού Προγιάντι. «Θέλουν να ζήσουν φυσιολογικά, γι ’αυτό είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να μείνουν στο σπίτι τους».

Έτσι, έβγαλαν τα φαντάσματα στους δρόμους.