ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/01/2019 09:51 EET

Φύλλο πορείας για διμοιρίτη των ΜΑΤ για τους τραυματισμούς στελεχών του ΚΚΕ

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έκριναν ότι η χρήση χημικών έγιναν με λάθος και επικίνδυνο τρόπο

Φύλλο πορείας έλαβε στα χέρια του διμοιρίτης των ΜΑΤ, ο οποίος κλήθηκε με διαταγή ανωτέρων του  να αφήσει τα ΜΑΤ για τη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Πρόκειται για τον επικεφαλής της διμοιρίας που βρισκόταν στην Ηρώδου Αττικού, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σε πορεία εκπαιδευτικών. Από τη χρήση δακρυγόνων τραυματίστηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Για τους τραυματισμούς η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα. Γεροβασίλη είχε δηλώσει: «Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έκριναν ότι η χρήση χημικών έγιναν με λάθος και επικίνδυνο τρόπο. Έτσι, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του διμοιρίτη από τα ΜΑΤ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι στο σημείο υπήρχε ταξίαρχος την ώρα των επεισοδίων, ο οποίος είχε την τελική ευθύνη. Η απομάκρυνση του διμοιρίτη έχει προκαλέσει την αντίδραση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Δημοσθένη Πάκο να δηλώνει ότι «στέλνουν παντού τους συναδέλφους των ΜΑΤ κι όταν κάτι στραβώσει επικοινωνιακά τους καταδικάζουν. Όποιος δεν θέλει συγκρούσεις δεν κάνει φραγμό. Βαρέθηκα να μας κρίνουν εκ του αποτελέσματος, ανάλογα με τη σύνθεση των διαδηλωτών και κυρίως να μας αντιμετωπίζουν λες και πάμε για υπηρεσία από μόνοι μας και όχι κατόπιν εντολών και οργανωμένου σχεδίου. Έχουμε ως εργαζόμενοι πάρα πολλά προβλήματα τα οποία η ηγεσία δεν λύνει. Με το να μπαίνουμε πάλι σε τέτοια εσωστρέφεια ποιον εξυπηρετεί;».