Φλόριντα: Η selfie την οδήγησε στη διάγνωση του όγκου στον εγκέφαλό της

Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι ο όγκος θα συνέχιζε να αναπτύσσεται αργά και ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν διά βίου παρακολούθηση για την κατάστασή της.
Halfpoint Images via Getty Images

Μια selfie της άλλαξε τη ζωή.

Πριν από οκτώ χρόνια, η Megan Troutwine, 33 ετών, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, για να δει τον ξάδερφό της, Tony Martinez, ο οποίος ζούσε στο Harlem.

«Διασκεδάσαμε τόσο πολύ! Απλά τραβούσαμε φωτογραφίες και βλέπαμε τις τοποθεσίες», είπε στην New York Post η Troutwine από το Hudsonτης Φλόριντα.

«Όταν έχεις οικογένεια, που μένει εκεί, η καρδιά σου χτυπάει διαφορετικά σε αυτούς τους δρόμους», είπε.

Την ώρα που βρισκόταν στο Midtown, το ζευγάρι επισκέφτηκε το Rockefeller Center. Η Troutwine σταμάτησε, για να βγάλει μια selfie δίπλα στην κοντινή πισίνα και τα σιντριβάνια της Έκτης Λεωφόρου.

«Κοίταξα την εικόνα και το βλέφαρό μου είχε πέσει», θυμάται η Troutwine. «Μου φάνηκε ότι ήταν περίεργο, οπότε όταν επέστρεψα σπίτι, το ανέφερα στον νευρολόγο μου», συνέχισε.

Ο γιατρός τής έκανε μαγνητική τομογραφία και καθώς επέστρεφε στο σπίτι, μετά την εξέταση, την ενημέρωσε μέσω τηλεφώνου. Της είπε ότι είχαν βρει μια καλοήθη μάζα μέσα στον εγκέφαλό της, που μεγάλωνε με επιθετικό ρυθμό.

«Έμαθα ότι είχα μηνιγγίωμα, που είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του εγκεφάλου», εξήγησε η Troutwine. «Αυτή η διάγνωση είναι δύσκολη», είπε.

Η Troutwine ξεκίνησε αμέσως τη θεραπεία στο Tampa’s Moffitt Cancer Center.

Αρχικά, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια διαδικασία παρακολούθησης, που αποκάλυψε την παρουσία ενός άλλου πρωτοπαθούς όγκου στον εγκέφαλο, ενός γλοιώματος.

Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι ο όγκος θα συνέχιζε να αναπτύσσεται αργά και ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν διά βίου παρακολούθηση για την κατάστασή της.

Επιπλέον, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι φέρει τη μετάλλαξη του γονιδίου PTEN, η οποία τη θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξει και άλλους καρκίνους.
Η δοκιμασία της Troutwine μόλις πρόσφατα ήρθε στο φως σε μια πρόσφατη αναφορά στον τοπικό σταθμό Fox.

Από το 2017, όταν υποβλήθηκε σε κρανιοτομή, η Troutwine διαγνώστηκε και υποβλήθηκε σε θεραπεία τόσο για καρκίνο του μαστού όσο και για τον καρκίνο της μήτρας.

Κατά τη διάρκεια των δύσκολων θεραπειών της, η Troutwine είπε ότι είχε την τύχη να γνωρίσει μερικούς από τους πιο γνήσιους και εμπνευσμένους ανθρώπους που γνώρισε ποτέ.

«Ο καρκίνος δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά δεν θα άλλαζα το πού βρίσκομαι ή όσα πέρασα με τίποτα», είπε. Πρόσθεσε ότι, μέσω της δουλειάς της, τώρα είναι σε θέση να βοηθά τους ανθρώπους στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι, που περνούν αυτή τη δοκιμασία, δεν έχουν αυτό το σύστημα υποστήριξης, οπότε το να είσαι μια σανίδα σωτηρίας είναι ευλογία».

«Έχω καρδιά για τους ανθρώπους και προσπαθώ να τους βοηθώ με όποιον τρόπο μπορώ», είπε η Troutwine.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι μετά την αρχική της επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, η Troutwine έχασε τον ξάδερφό της από καρκίνο στο πάγκρεας.

Η ίδια επέστρεψε στην πόλη μόνο μία φορά, για να αποτίσει φόρο τιμής στις αναμνήσεις που μοιράστηκε μαζί του, όπως δήλωσε.

Δημοφιλή