ΔΙΕΘΝΕΣ
08/01/2020 11:13 EET

Φωτιές στην Αυστραλία: 24 άτομα κατηγορούνται για εμπρησμό - Σε 50 σημεία οι πυρκαγιές είναι ανεξέλεγκτες

Δασική έκταση 10 εκατομμυρίων εκταρίων έχει καεί ολοσχερώς.

ASSOCIATED PRESS

Οι πυρκαγιές της Αυστραλίας είναι αδιαμφισβήτητα καταστροφικές, μαστίζουν όλη τη χώρα και προκαλούνται κυρίως από την ξηρασία και τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Ωστόσο, δεκάδες άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί ότι ευθύνονται άμεσα για μερικές από τις εστίες των πυρκαγιών, σύμφωνα με τις αρχές. 

Η αστυνομία έχει συλλάβει τουλάχιστον 24 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας τη Δευτέρα. 

ASSOCIATED PRESS
Τόμερονγκ Αυστραλία, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Ακόμη, οι αρχές έχουν ασκήσει δίωξη εναντίον 183 ατόμων - εκ των οποίων οι 40 είναι ανήλικοι - για αδικήματα που σχετίζονται με πυρκαγιές από τις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την έκθεση. 

Από τους 183 ανθρώπους, 53 έχουν προειδοποιηθεί ή έχουν διωχθεί ποινικά, επειδή δεν συμμορφώνονται με το νόμο, ενώ 47 άτομα κατηγορούνται ότι πέταξαν αναμένο τσιγάρο ή σπίρτο στο δάσος.

Τουλάχιστον 24 άτομα έχουν πεθάνει σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια αυτών των ολέθριων πυρκαγιών. Ενώ οι πυρκαγιές έχουν αγγίξει κάθε πολιτεία της χώρας, η Νέα Νότια Ουαλία έχει πληγεί περισσότερο.

Ακόμα, εκατοντάδες σπίτια έχουν καεί και δεκάδες πόλεις έχουν καταστραφεί κινδυνεύοντας να αφανιστούν. Περίπου 18 εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν καεί - το μεγαλύτερο μέρος των δασών και των εθνικών πάρκων, τα οποία φιλοξενούν την άγρια ​​φύση της χώρας.

ASSOCIATED PRESS
To σπίτι της εικονιζόμενης είναι ένα από τα 2.000 σπίτια που κάηκαν την Τρίτη 7 Ιανουαρίου. 

Οι αρμόδιοι στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφεραν ότι στην περιοχή τους κάηκαν ολοσχερώς 1588 σπίτια ενώ προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε 653 σπίτια.

Στην πολιτεία Βικτώρια κάηκαν ολοσχερώς 200 σπίτια και άλλα 100 σπίτια σε υπόλοιπες πολιτείες με βάση τις πληροφορίες των αρμόδιων αρχών. Στη Βικτώρια κάηκε η έκταση του 1 εκατομμυρίου εκταρίου.

ASSOCIATED PRESS
Ένα ζευγάρι ατενίζει την κατεστραμμένη περιουσία του. 

Από την άλλη συνεχίζονται οι πυρκαγιές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας και από τα 130 διαφορετικά σημεία στα 50 είναι ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές.

Από τον Νοέμβριο συνελήφθησαν 24 άτομα για εμπρησμούς.

Luis Ascui via Getty Images
Άφιξη στην Μελβούρνη μετά την εκκένωσή τους από τα σπίτια τους, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 
James D. Morgan via Getty Images
Οι καπνοί από το Σίδνει, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. 
Lisa Maree Williams via Getty Images
Ένα από τυχερά μωρά καγκουρό που σώθηκαν, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. 
Lisa Maree Williams via Getty Images
Μόνο οι καμένοι κορμοί έμειναν στο δάσος, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. 

(Με πληροφορίες από CNN