Φωτιές στην Αυστραλία: Τι πρέπει να γνωρίζετε αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε εκεί

Είναι αρκετά ασφαλές να ταξιδέψετε εκεί;

Εκτός ελέγχου συνέχιζαν να μαίνονται οι πυρκαγιές στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να σώσουν ζωές και περιουσίες και τις μεταβολές στους ανέμους να προκαλούν ενώσεις μεγάλων μετώπων πυρκαγιών.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες να εκκενώσουν τις πληγείσες περιοχές και αρκετοί άνθρωποι που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο άμεσο μέλλον στην Αυστραλία, δεν ξέρουν αν πρέπει να την επισκεφτούν ή όχι.

Όλα όσα γνωρίζουμε για τις φωτιές μέχρι τώρα

Από τον Σεπτέμβριο, οι πυρκαγιές έχουν κάψει εκατομμύρια στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα και η Νέα Ουαλία είναι εκείνη που έχει επηρεαστεί περισσότερο από τις φωτιές. Μέχρι στιγμής, έχουν πεθάνει τουλάχιστον 23 άνθρωποι, καταστράφηκαν περισσότερα από 1.500 σπίτια και σκοτώθηκαν χιλιάδες ζώα.

Τι προκαλεί τις πυρκαγιές

Fire Danger Status and bush fire ready sign showing very high level
Fire Danger Status and bush fire ready sign showing very high level

Οι πυρκαγιές και οι συνθήκες που τις προκαλούν, συμπεριλαμβανομένης της ζέστης και της ξηρασίας, αλλά αυτήν την σεζόν οι θερμοκρασίες έφτασαν στα ύψη. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τη μακρά ξηρασία και τη ελάχιστη υγρασία στο έδαφος, έχουν ευνοήσει τις πυρκαγιές. κρατήσει τις πυρκαγιές φλεγόμενες. Η Αυστραλία είχε την πιο ζεστή μέρα τον Δεκέμβριο, φτάνοντας τους 41.9 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας ρεκόρ. Η υπερβολική ζέστη ήρθε μετά από μια περίοδο ξηρής άνοιξης.

Είναι οι μεγάλες πόλεις, όπως Σίδνεϊ και Μελβούρνη, ασφαλείς από την φωτιά;

Αν και οι φωτιές δεν έχουν φτάσει στο Σίδνεϊ και την Μελβούρνη, καθώς έχουν επηρεάσει κυρίως αγροτικές περιοχές, οι καπνοί και οι στάχτες έφτασαν στα προάστια όπου η ποιότητα του αέρα έπεσε σε επικίνδυνα επίπεδα.

Τι πρέπει να κάνετε αν ετοιμάζεστε για ταξίδι στην Αυστραλία

Την Πέμπτη αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσαν πως οι τουρίστες στην Νότια Ουαλία θα πρέπει να φύγουν λόγω μεγάλης επικινδυνότητας από τις πυρκαγιές.

«Αν και οι φωτιές εξακολουθούν να επηρεάζουν πολλά τμήματα της Αυστραλίας, είμαι αρκετά που δεν έχουν επηρεαστεί και οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις ανοιχτά», δήλωσε η Φιλίπα Χάρισον, διευθύνουσα σύμβουλος του Tourism Australia.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η Αυστραλία είναι μια μεγάλη χώρα, με πολλά μέρη που δεν επηρεάζονται από τις τρέχουσες πυρκαγιές. Ακόμα και στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Βικτώρια, για πολλούς ανθρώπους δεν έχει αλλάξει κάτι αφού οι πυρκαγιές συμβαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ακυρώσουν τα ταξίδια και εκείνοι που είναι ήδη εκεί δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα.

πηγή: nytimes