Χωρίς τέλος η καταστροφή από τις φωτιές στην Αυστραλία: Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τον αγώνα τους.
.
.
Reuters

Εκτός ελέγχου συνέχιζαν να μαίνονται οι πυρκαγιές στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας το Σάββατο, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να σώσουν ζωές και περιουσίες και τις μεταβολές στους ανέμους να προκαλούν ενώσεις μεγάλων μετώπων πυρκαγιών.

Μέχρι αργά το βράδυ στη Βικτώρια ήταν σε εξέλιξη 14 φορές που είχαν αξιολογηθεί ως επιπέδου εκτάκτου ανάγκης ή εκκένωσης, και η Νέα Νότια Ουαλία είχαν 11 επιπέδου εκτάκτου ανάγκης- με πάνω από άλλες 150 να μαίνονται ανά τις πολιτείες. Νέες πυρκαγιές είχαν ξεσπάσει, και άλλες είχαν περάσει γραμμές περιορισμού.

Tracey Nearmy / Reuters

«Υπάρχει ένας αριθμός πυρκαγιών που ενώνονται- πολύ ισχυρές, πολύ μεγάλες, έντονες φωτιές που δημιουργούν κάποιες από αυτές τις προκαλούμενες από φωτιά καταιγίδες» είπε ο Σέιν Φιτζσίμονς, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αγροτικών Πυρκαγιών Νέας Νότιας Ουαλίας. «Και δυστυχώς έχουμε ακόμα πολλές ώρες για να παρέλθουν αυτές οι συνθήκες αυξημένου κινδύνου».

Το Γραφείο Μετεωρολογίας (ΒΟΜ) ανέφερε ότι οι συνθήκες επιδεινώνονταν ταχύτατα. Οι αρχές ανησυχούν πως οι πυρκαγιές θα μπορούσαν να είναι χειρότερες από αυτές της πρωτοχρονιάς, όταν κάηκαν τεράστιες εκτάσεις και χιλιάδες κάτοικοι και παραθεριστές αναγκάστηκαν να σπεύσουν στις παραλίες για να σωθούν.