Φωτιές: Την Πέμπτη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αποκατάσταση των δασών Εβρου και Πάρνηθας - «Κλείδωσε» συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.
Για δέκατη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στον Έβρο
Για δέκατη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στον Έβρο
Eurokinissi

Συνεχίζεται για δέκατη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο –megafire χαρακτήρισε την συγκεκριμένη φωτιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – χωρίς όμως να είναι η μοναδική. Όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, μόνο χθες, Κυριακή, υπήρξαν 49 νέες εστίες ενώ πανελλαδικά έκαιγαν 105 πυρκαγιές και διαβεβαίωσε ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου για την αποκατάσταση των δασών Έβρου και Πάρνηθας

«Πρόκειται για το δυσκολότερο καλοκαίρι από άποψη κλιματολογικών συνθηκών, κάτι που δυσχεραίνει πολύ το έργο των αρχών και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξεσπούν είτε λόγω των συνθηκών είτε κάποιες εξ’ αιτίας εγκληματικών ενεργειών εμπρησμού. Η πολιτεία βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση των εστιών πυρκαγιάς, αλλά και της αποκατάστασης των ζημιών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας.

Το θέμα των πυρκαγιών θα συζητηθεί και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών –όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση- και αυτό θα γίνει την Πέμπτη. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Αναμένουμε να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με στόχο την κατάθεση προτάσεων προς όφελος των πολιτών και της χώρας μας και την προστασία τους απέναντι σε τέτοια ακραία φαινόμενα», τόνισε ο κ. Μαρινάκης ενώ ανακοίνωσε και τη επίσκεψη της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπου και θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο για να διαπιστώσει την πορεία καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο κινείται σε ρυθμούς ΔΕΘ και μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει την Τετάρτη 30 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη Τετάρτη όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μία εβδομάδα περίπου πριν από την κεντρική του ομιλία.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Τέλος, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Δημοφιλή