Αρτοποιός- Πυροσβεστική: Από τις πιο δύσκολες που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ η πυρκαγιά στον Έβρο

Τι είπε για τις φωτιές σε Βοιωτία και Αττική.
via Associated Press

«Υπό πολύ αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές, με εξαίρεση φυσικά τον Έβρο, όπου έχει δημιουργηθεί ένα πολύ δύσκολο μέτωπο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας για τα άλλα μέτωπα, εκτίμησε πως σταδιακά θα κλείσουν τα μέτωπα της Βοιωτίας και της Αττικής: «Υπάρχουν μικροεστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς και πάμε σε μία πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα σε όλα αυτά τα μέτωπα», σημείωσε. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε υπήρξαν νέες εστίες πυρκαγιάς και στην ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στη βόρεια Άνδρο, που δημιουργήθηκαν δύο εστίες μεγάλης πυρκαγιάς Ζωοδόχου Πηγής και στο Βιτάλι, το οποίο έχει ελεγχθεί.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά στον Έβρο, τόνισε ότι είναι από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ. Όπως είπε θα στηθεί μία μεγάλη επιχείρηση με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δημιουργούν μία γραμμή άμυνας ώστε να ανακοπεί η πορεία του πύρινου μετώπου προκειμένου να μην περάσει στο μικρό πυρήνα της Δαδιάς. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις για να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνες όπου είναι εφικτό, πρόσθεσε. Ανησυχία, ωστόσο, προκαλεί η ενδεχόμενη αλλαγή του ανέμου σε νοτιά, η οποία αν συμβεί, θα στείλει τη φωτιά προς τη Δαδιά.

Ο κ. Αρτοποιός αναφέρθηκε επίσης στις πολλές εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Έβρου επισημαίνοντας ότι στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ για το ενδεχόμενο εμπρησμού και κακόβουλων ενεργειών. Επίσης, ανέφερε ότι μέσα σε 20 χιλιόμετρα η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 15 ενάρξεις πυρκαγιών μέσα σε ένα 24ωρο.

«Η πυρκαγιά που ξεκίνησε στα νότια της Δαδιάς γιγαντώθηκε πολύ γρήγορα και από τότε πολεμάμε εκεί. Μαζί με το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης το μέτωπο αυτό μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα», σημείωσε.

Δημοφιλή