Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε ξανά η έφεση για την αποφυλάκισή του

Με το επιχείρημα πάλι, πως υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του από τη χώρα.
vb
vb
FACEBOOK BELERI

Oλοκληρώθηκε το μεσημέρι η εξέταση της έφεσης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη, μέσω της οποίας ζητούσε την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα.

Η απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης ήταν για ακόμη μια φορά αρνητική, καθώς ο δικαστής απέρριψε την έφεση και αποφάσισε την μη μεταβολή του μέτρου της προφυλάκισης.

Σύμφωνα με το himara.gr, οι δικηγόροι του Φρέντι Μπελέρη, όπως και σε κάθε έφεση που έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα, ζήτησαν την αποφυλάκισή του με το μέτρο της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα, μια εξέλιξη που θα έλυνε και τον γόρδιο δεσμό της ορκωμοσίας του ως δημάρχου, όλες όμως οι εφέσεις προσκρούουν στο επιχείρημα των δικαστών πως υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του από τη χώρα.

Το ίδιο δικαστήριο είχε απορρίψει πριν από λίγες μέρες αίτημα του Φρέντι Μπελέρη διά του οποίου ζητούσε να κριθούν παράνομες οι διαδικασίες παρακολούθησής του από την εισαγγελία Αυλώνας, πριν από τις εκλογές, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του.

Ενδεχόμενη αποδοχή του αιτήματος του θα επέφερε αυτομάτως την αποφυλάκισή του, όμως το δικαστήριο έκρινε νόμιμη τη διαδικασία παρακολούθησης του εκλεγμένου Δημάρχου.

Το παρών στη δικαστική αίθουσα έδωσε και ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρης, καθώς και η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι επόμενες νομικές κινήσεις του Μπελέρη θα συνεχιστούν στο ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης διανύει την 62η ημέρα προφυλάκισής του. Κατά την αλβανική νομοθεσία, σε περίπτωση που ένας δήμαρχος δεν μπορεί να ορκιστεί ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου εντός τριών μηνών από την εκλογή του, τότε προκηρύσσονται νέες εκλογές στον συγκεκριμένο δήμο.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υπερψήφισε τροπολογία για την απελευθέρωσή του

Την περασμένη Τετάρτη η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τροπολογία με την οποία τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, καθώς και για την προστασία των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Υπέρ της τροπολογίας επί της Έκθεσης του 2022 για την Αλβανία ψήφισαν 290 ευρωβουλευτές και κατά 260. Η τροπολογία υποστηρίχθηκε με τοποθετήσεις Ελλήνων βουλευτών από όλα τα κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dikastiko.gr

Δημοφιλή