ΔΙΕΘΝΕΣ
09/11/2020 11:25 EET

Ινδία: Στο χωριό της Καμάλα Χάρις πανηγύρισαν τη νίκη της

Μια ξέφρενη γιορτή με χορούς, τραγούδια, κροτίδες και προσευχές.

STR via Getty Images

Χιλιάδες μίλια μακριά από τον Λευκό Οίκο, σε ένα μικρό χωριό της Ινδίας, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους με τραγούδια και χορούς, κρατώντας πλακάτ υποστήριξης για την πρώτη Αφροαμερικανίδα που γίνεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. 

Το χωριό Thulasendrapuram έχει ιδιαίτερη σχέση με εκείνη. Εκεί γεννήθηκε ο παππούς της από την πλευρά της μητέρας της, πριν από 100 χρόνια. Το μικρό χωριουδάκι, που απέχει 8 ώρες από την πόλη Chennai, μαζεύτηκε για μια ιδιαίτερη τελετή στον κεντρικό ναό, για να ευχηθεί στην πολιτικό καλή τύχη.

Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακά ενδύματα στόλισαν τα αγάλματα με λουλούδια και τραγουδούσαν ύμνους προς τιμήν της γυναίκας που γίνεται η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Μιλώντας από το Νέο Δελχί, ο θείος της από την πλευρά της μητέρας της, ο 79χρονος Γκοπαλάν Μπαχαλανδράν, χαιρέτισε επίσης τη νίκη της και είπε ότι αποτελεί σημαντικό βήμα για τις ΗΠΑ. Ανέφερε μάλιστα ότι η οικογένειά του ετοιμάζει ταξίδι για να την επισκεφτεί την ημέρα της ορκωμοσίας της το επόμενο έτος. 

STR via Getty Images

«Την τελευταία φορά που ορκίστηκε ως γερουσιαστής ήμασταν όλοι εκεί. Αυτή τη φορά που θα ορκιστεί ως αντιπρόεδρος πλάι στον Τζο Μπάιντεν, θα είμαστε επίσης εκεί», πρόσθεσε. 

«Τώρα είναι μια χαρούμενη στιγμή για εμάς. Το απολαμβάνουμε. Θα γιορτάσουμε με κροτίδες, μοιράζοντας ινδικά γλυκά σε ανθρώπους και προσευχόμαστε στο ναό», δήλωσε ένας κάτοικος του χωριού. 

STR via Getty Images

Η μητέρα της γεννήθηκε στην Ινδία και μετακόμισε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σε ηλικία 19 ετών.

Η κα Χάρις, η οποία επισκέφτηκε το χωριό όταν ήταν πέντε ετών, είχε αναφερθεί στο παρελθόν σε ταξίδια που έκανε για να δει τον παππού της, ο οποίος ήταν μεταξύ εκατομμυρίων ανθρώπων που εντάχθηκαν στο κίνημα ανεξαρτησίας της Ινδίας.

STR via Getty Images

 

Είπε ότι οι συνομιλίες μαζί του κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων άφησαν βαθιά επίδραση σε αυτήν σε μια ομιλία της το 2018.

 

(Με πληροφορίες από SkyNews)