ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/03/2021 15:54 EET | Updated 21/03/2021 15:57 EET

ΙΣΑ: Εκτακτη σύσκεψη για την συνδρομή ιδιωτών γιατρών στη μάχη του ΕΣΥ

Μόνο 61 ιδιώτες γιατροί, μέλη του ΙΣΑ, έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας.

Eurokinissi

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει προσπάθειες να πείσει τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Προέδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, τη Δευτέρα στις 10π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μέχρι αυτή την ώρα μόνο 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Ολοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία.Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο Γ.Πατούλης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)