«Ίσως να μην είμαστε μόνοι» λέει ο πρώην «κυνηγός UFO» του Πενταγώνου

Ο άνδρας που «έτρεχε» το μυστικό πρόγραμμα για τα UFO έχει πολλά να πει
mscornelius via Getty Images

Λίγες ημέρες αφού οι New York Times δημοσίευσαν ρεπορτάζ σχετικά με το μυστικό και, θεωρητικά ανενεργό πλέον, πρόγραμμα έρευνας του Πενταγώνου πάνω στα UFO, το στέλεχος των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών που ηγήθηκε της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας μίλησε σχετικά με ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος.

«Η προσωπική μου πεποίθηση είναι πως υπάρχουν πολύ πειστικά στοιχεία πως ενδεχομένως να μην είμαστε μόνοι» είπε ο Λούις Ελιζόντο στην Έριν Μπαρνέτ του CNN το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Ελιζόντο, που «έτρεχε» το Advanced Aerospace Threat Identification Program κατά τη διάρκεια του προγράμματος, από το 2007 ως το 2012, είπε πως δεν εργάζεται πλέον για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το υπουργείο Άμυνας είπε πως έδωσε τέλος στην πρωτοβουλία το 2012, αλλά οι NY Times ανέφεραν πως κάποιοι υποστηρίζουν πως το πρόγραμμα είναι ακόμα ενεργό.

«Σας λέω χωρίς αμφιβολία μέσω παρατήρησης- εφαρμόστηκαν επιστημονικές μεθοδολογίες για την εξέταση αυτού του φαινομένου- ότι αυτά τα αεροσκάφη...επιδεικνύουν χαρακτηριστικά που δεν περιλαμβάνονται στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ, ούτε σε ξένα οπλοστάσια από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε» πρόσθεσε.

Ο Ελιζόντο είπε στους Times ότι παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του προγράμματος τον Οκτώβριο και ότι έχει επιλεγεί αντικαταστάτης του.

Δημοφιλή