Ισπανία: Άνδρας σκοτώθηκε από έκρηξη σε εργοστάσιο σε απόσταση τριών χιλιομέτρων

Τον θάνατο προκάλεσε μια μεγάλη μεταλλική πλάκα, βάρους ενός τόνου.
ASSOCIATED PRESS

Μία μεγάλη μεταλλική πλάκα που εκτινάχθηκε λόγω μιας έκρηξης σε εργοστάσιο χημικών στην Καταλονία της Ισπανίας σκότωσε έναν άνδρα που βρισκόταν σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε ως «Σέρτζιο», βρισκόταν στο διαμέρισμά του όταν έπεσε το ενός τόνου αντικείμενο, προκαλώντας την κατάρρευση τμήματος του κτιρίου, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι.

Επίσης, στην έκρηξη σκοτώθηκε και ανώτερο στέλεχος του προσωπικού του εργοστασίου, ενώ τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα.

Η έκρηξη της Τρίτης έλαβε χώρα κατά τις 18.40 τοπική ώρα στη Λα Κανόνια. Σύμφωνα με τις αρχές, πιθανότατα προκλήθηκε από χημικό ατύχημα, ωστόσο δεν απελευθερώθηκαν χημικές ουσίες. Παρόλα αυτά έγινε σύσταση στους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη στον χώρο, νότια της Ταραγκόνα.

Κάτοικοι της Plaça García Lorca, στην γειτονική Τορεφόρτα, όπου σκοτώθηκε ο Σέρτζιο, είπαν πως είδαν μια πύρινη σφαίρα να υψώνεται στον ουρανό τη στιγμή του περιστατικού. Πυροσβέστες αργότερα επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για μια μεταλλική πλάκα από το εργοστάσιο, βάρους περίπου ενός τόνου.

Η Αντόνια Μόρα, κάτοικος της περιοχής, είπε στην ισπανική εφημερίδα El Pais πως ήταν «σαν βόμβα».

Μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένα μεγάλο αντικείμενο να χτυπά το κτίριο, προκαλώντας ζημιές στο εξωτερικό του. Δεκάδες πυροσβέστες κατέβαλαν προσπάθειες τη νύχτα της Τρίτης και την Τετάρτη για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο εργοστάσιο Industrias Químicas del Óxido de Etileno.