Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ τρολάρει στο Twitter τους Τούρκους και τις δυνάμεις του Σάρατζ

Γιατί ένα πόλεμος στις μέρες μας διεξάγεται και το πεδίο των social media.
Esam Al-Fetori / Reuters

Μετά και το «ναυάγιο» των συνομιλιών στη Μόσχα, ο Ελεύθερου Λιβυκού Στρατού (LNA) του οποίου ηγείται ο στρατάρχης, Χαλίφα Χαφτάρ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις με απώτερο στόχο την κατάληψη της Τρίπολης και την ανατροπή της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) υπό τον Σάρατζ.

Στον λογαριασμό του Ε.Λ.Σ στο Twittter οι αναρτήσεις είναι συνεχείς από την Τρίτη με τον Χαφτάρ να εξηγεί γιατί δεν υπέγραψε τη συμφωνία που του προτάθηκε και να επιτίθεται στην Τουρκία και σήμερα με την εντολή του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης να προχωρούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΕΛΣ.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν συγκρούσεις νότια της Τρίπολης. Σύμφωνα με την ανάρτηση του ΕΛΣ στο Twitter, μονάδες του επιτέθηκαν σε πολιτοφυλακή των δυνάμεων του Σάρατζ και αιχμαλώτισαν πέντε Λίβυους αλλά και έναν Τούρκο αφού η Άγκυρα στηρίζει τις δυνάμεις του προσωρινής κυβέρνησης.

Αναμενόμενα φυσικά όλα αυτά εν μέσω ενός εμφυλίου πολέμου αλλά στις μέρες μας ο πόλεμος διεξάγεται και με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι στον λογαριασμό του ΕΛΣ (M.LNA) αναρτήθηκαν δύο φωτογραφίες από την επιχείρηση με εμφανή τη διάθεση αυτών που την τράβηξαν και την ανάρτησαν να τρολάρουν τους αντιπάλους τους. Στην πρώτο ένας άνδρας σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο μπροστά σε ένα στρατιωτικό όχημα των δυνάμεων του Σάρατζ και στην δεύτερη φέρνει και έναν δίσκο με...γλυκά για τους μουσαφίρηδες.