Ερντογάν απειλεί Χαφτάρ - «Δεν θα διστάσουμε να του δώσουμε ένα μάθημα»

Νωρίτερα ο λίβυος στρατάρχης είχε επιτεθεί με σειρά tweets στην Τουρκία λέγοντας πως θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία Ερντογάν-Σαρατζ για τα θαλάσσια σύνορα.
Reuters

Η Τουρκία δεν θα διστάσει να «δώσει ένα μάθημα» στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ που ηγείται των δυνάμεων του Ελεύθερου Λιβυκού Στρατού, εάν συνεχίσει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Τρίπολη δηλώνει Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του στρατάρχη Χαφτάρ από τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συζητείτο με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ρώσους και τούρκους διπλωμάτες.

«Δεν θα διστάσουμε να δώσουμε στον πραξικοπηματία Χάφταρ το μάθημα που του αξίζει, αν συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον της νόμιμης διοίκησης και εναντίον των αδελφών μας στη Λιβύη», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως ο «πραξικοπηματίας Χάφταρ δραπέτευσε» από τη Μόσχα, αφού οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονταν εκεί ανάμεσα στον ίδιο και τον επικεφαλής της κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη Φάγεζ αλ-Σάρατζ απέτυχαν να οδηγήσουν σε μια επ′ αόριστον εκεχειρία για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Νωρίτερα ο Χαφτάρ σε μια σειρά tweets είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία κάνοντας λόγο για ένα έγγραφο «απάτης και προδοσίας» ενώ προέβαλλε ως βασικότερο λόγο της άρνησής το ότι δεν θέλει να νομιμοποιηθεί το μνημόνιο που υπέγραψαν Ερντογάν - Σαρατζ για τα θαλάσσια σύνορα». Επιτέθηκε δε στην Άγκυρα κάνοντας λόγο για «τουρκική αλαζονεία».