ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2019 10:50 EEST | Updated 20/05/2019 11:08 EEST

Ιστορική δωρεά: Χάρισε 40 εκατ. σε απόφοιτους κολεγίου για να αποπληρώσει τα δάνειά τους

Πολλοί φοιτητές ξέσπασαν σε κλάματα.

Οι απόφοιτοι του κολεγίου Μόρχαους έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι. Οι πρώην – πλέον – φοιτητές πέρα από το γεγονός ότι πήραν το πτυχίο τους μετά από πολυετείς προσπάθειες, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που ήταν καλεσμένος στην τελετή αποφοίτησής τους, Ρόμπερτ Φ. Σμιθ τους είχε μια έκπληξη. Αποφάσισε να αποπληρώσει όλα τα φοιτητικά τους δάνεια. Η γενναιόδωρη πράξη του αγγίζει το ποσό των 40 εκατομμυρίων.

Ο Σμιθ, εκτός από απόφοιτος του ίδιου κολεγίου, είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Vista Equity Partners, μιας εταιρείας που επενδύει σε φίρμες λογισμικού και διαχείρισης δεδομένων.

«Μιλώντας εκ μέρους των οχτώ γενεών της οικογένειάς μου που έχουν ζήσει σε τούτη τη χώρα, θα θέλαμε πολύ να βάλουμε «καύσιμα στον κινητήρα σας».

Η ανακοίνωση του Σμιθ ήταν φανερό ότι αιφνιδίασε τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και τους απόφοιτους, που άρχισαν να ζητωκραυγάζουν. Πρόκειται αναμφίβολα για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ στο συγκεκριμένο κολέγιο, η οποία θα συνοδευτεί μάλιστα από ένα ποσό 1,5 εκατομμυρίου που θα χορηγηθεί στη διοίκηση για να το διαθέσει όπως κρίνει σκόπιμο.

Μπορεί να αντιληφθεί κανείς τη σημασία της δωρεάς του Σμιθ σε αυτούς τους νέους, αν σκεφτεί το παράδειγμα ενός απόφοιτου της σχολής οικονομικών, του 22χρονου Άαρον Μίτσκομ. 
Πριν την αποφοίτησή του, ο Μίτσκομ είχε φτιάξει έναν πίνακα σε ένα excel που έδειχνε πόσο καιρό θα του έπαιρνε να αποπληρώσει το δάνειο των 200.000 δολαρίων που είχε λάβει για να σπουδάσει. Μόλις άκουσε το λόγο του δισεκατομμυριούχου ξέσπασε σε κλάματα.

«Όλοι αρχίσαμε να κλαίμε. Ένιωσα σαν να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω μου», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο νεαρός.

Sponsored Post