ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/10/2020 12:28 EEST

Και παντοπωλεία επί της Ιόνιας Οδού

Δημιουργείται Αγορά Τοπικών & Παραδοσιακών Προϊόντων, στον χώρο στάθμευσης Αμβρακίας.

HuffPost Greece

Να και κάτι καινοτόμο, πρωτοποριακό, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και διεθνώς, τουλάχιστον από όσα γνωρίζουμε.

Η εταιρεία Νέα Οδός, που κατασκευάζει και λειτουργεί τους αυτοκινητοδρόμους: Νέα Οδό, Κεντρική Οδό και Ιόνια Οδό, προχώρησε στη δημιουργία της «Αγοράς Τοπικών & Παραδοσιακών Προϊόντων», στον χώρο στάθμευσης Αμβρακίας στο 86ο χλμ. του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αντίρριο. 

Να λοιπόν, που οι αυτοκινητόδρομοι, εκτός από τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), με τα πρατήρια καυσίμων (και με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων) και τα καταστήματα εστίασης, αρχίζουν να σκέφτονται πολλαπλασιαστικά, αναδεικνύοντας και τον παραγωγική πλούτο της χώρας.

HuffPost Greece

 

Η εν λόγω πρωτοβουλία αφορά στη δημιουργία 6 καλαίσθητων περιπτέρων – καταστημάτων, τα οποία η Νέα Οδός προσφέρει εκ περιτροπής και άνευ οικονομικού ανταλλάγματος, σε τοπικούς παραγωγούς όμορων περιοχών,  προκειμένου να παρουσιάσουν και να αναδείξουν την παραγωγή της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου.  Όλα τα προς πώληση προϊόντα, είναι πιστοποιημένα και τυποποιημένα, βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί τροφίμων και νωπών προϊόντων, ενώ η Αγορά λειτουργεί τριήμερο, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, καθώς τότε παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση.

Ήδη τα πρώτα δύο καταστήματα βρίσκονται σε λειτουργία, παρουσιάζοντας προϊόντα με βάση το μέλι (μέλι με κηρύθρα, κηρύθρα, γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό, κερί, κηραλοιφές), καθώς και προϊόντα με βάση την ελιά (ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές διαφόρων ειδών). 

HuffPost Greece

 

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της προαγωγής της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Νέας Οδού, προσφέροντας, σε κάθε χρήστη του δρόμου, πέρα από ένα ασφαλές, σύγχρονο οδικό περιβάλλον και ποιοτικές υπηρεσίες οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την αλληλεπίδραση της δραστηριότητάς της εταιρείας με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμα παράδειγμα, σε περιβαλλοντικό – πολιτισμικό επίπεδο, αποτελούν οι Διαδρομές, όπου η εταιρεία προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει αξιοθέατα και μνημεία, με έναν σύγχρονο τρόπο.