Καλαμάτα: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της 29χρονης που ζούσε σε “κλουβί” μετά την απολογία τους

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση
ANT1

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 29χρονης που ήταν σε αυτοσχέδιο κλουβί, φτιαγμένο από τους γονείς της στην Καλαμάτα.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της 29χρονης μετά τις απολογίες τους.

Και οι δύο συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (4/6), και σύμφωνα με το best-tv.gr, βρέθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της έκθεσης ενηλίκου σε κίνδυνο και της παράνομης κατακράτησης.

Υποστηρίξαν ότι η θετή τους κόρη πάσχει από ένα σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα με αποτέλεσμα να γίνεται επιθετική και επικίνδυνη για τον εαυτό της και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ η 29χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας για εξετάσεις, όπου θα παραμείνει εκεί μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο ίδρυμα που θα τη φιλοξενήσει.

“Η κόρη μου πρέπει να μεταφερθεί σε δομή”

Η μητέρα της 29χρονης που φέρεται να ζει μέσα σε κλουβί στο σπίτι της οικογένειάς της στην Καλαμάτα τα τελευταία επτά χρόνια μίλησε χθες, Δευτέρα (3/6) για την κόρη της κι ανέφερε ότι πρέπει να μεταφερθεί σε δομή. Η γυναίκα αρνήθηκε ότι η 29χρονη που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα ζει σε “κλουβί” κι ανέφερε ότι είναι απλά κάγκελα για να μην πέσει το παιδί το βράδυ. «Εγώ είμαι πάντα δίπλα της», είπε η μητέρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA, είπε για την κατάσταση του παιδιού της και για όσα αντιμετωπίζει η οικογένεια, «Πάντα είχαμε προβλήματα από τότε που γίναμε ανάδοχοι αλλά ζητούσαμε βοήθεια και δεν είχαμε. Θέλω να πάει σε δομή γιατί το παιδί μου είναι αξιοθαύμαστο και θα πρέπει να βοηθηθεί. Αλλά εξαρτάται την δομή. Δεν είναι φυσιολογικό μια μάνα να φροντίζει το παιδί της και μετά να το κλειδώνει. Ξέρετε πόσο άσχημα νιώθω εγώ για αυτό; Το παιδί πάντα πήγαινε στον γιατρό και ο ψυχίατρος έρχεται. Το κράτος το ξέρει. Το επίδομα που παίρνουμε είναι 313 ευρώ από το ΚΕΠΑ. Αυτό που λένε κλουβί είναι απλά κάγκελα για να μην πέσει το παιδί το βράδυ. Εγώ είμαι πάντα δίπλα, της. Εγώ θέλω να πάει κάπου το παιδί μου, γιατί πρέπει να κάνει εξετάσεις».

Το 2022 υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, το 2022 μετά από εισαγγελική παρέμβαση είχε γίνει αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας.

«Διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω πρόσωπο ΑΜΕΑ διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο. Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο αποτροπής επιθετικής συμπεριφοράς του προσώπου και ο αυτοτραυματισμός του», ήταν το πόρισμα της κοινωνικής υπηρεσίας.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, αστυνομικοί επισκέφτηκαν την εν λόγω κατοικία και μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση Ψυχιάτρου του Γ.Ν Καλαμάτας διαπιστώθηκαν τα εξής:

«Είχε εξετασθεί τρείς φορές το 2022 και είχε διαγνωσθεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση, μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική».

Πριν δύο χρόνια οι αρμόδιες αρχές έκριναν πως δεν έχρηζε νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική, οι εικόνες αυτές ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση με την εισαγγελική παρέμβαση να μοιάζει και πάλι μονόδρομος.

Δημοφιλή